• City Stories

    4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    χυτήριο

    Χυτήριο


    Συνεχίζονται οι προβολές σε κλειστούς χώρους, με πολύ σημαντικές ταινίες και αριστουργήματα του κινηματογράφου, ακόμη και με ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ. Το σινεφίλ κοινό μπορεί να περάσει ένα όμορφο απόγευμα ή ένα φθινοπωρινό βράδυ, παρακολουθώντας εντελώς δωρεάν διαμαντάκια του σινεμά, σε διάφορους χώρους της Αθήνας.

    Φωτογραφία του χρήστη CINEλιξη.

    1. “In the Name of the Father” στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο:

    Ο σύλλoγος προβολής ταινιών της σχολής ηλεκτρολόγων μηχανικών (CINEλιξη) εγκαινιάζει το νέο έτος με τη προβολή της υποψήφιας για όσκαρ ταινίας : In The Name Of The Father. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε απολύτως δωρεάν καθώς και να προτείνετε νέες ταινίες προς ψηφοφορία στο τέλος της προβολής.

    Sort Plot : Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία των Τεσσάρων του Γκίλντφορντ, τεσσάρων ανθρώπων που καταδικάστηκαν άδικα για τις βομβιστικές επιθέσεις του IRA σε παμπ του Γκίλντφορντ (UK) στις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες και ένας πολίτης.

    Ημερομηνία:
    Τρίτη 24 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    16.00 – 19.00

    Χώρος:
    ΕΜΠ – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
    Πολυτεχνειούπολη
    Ζωγράφου

    Πληροφορίες

    2. “Nowhere” στο Ινστιτούτο Γκαίτε:

    Προβολή ταινίας μικρού μήκους και συζήτηση. Παρουσιάζουν και συζητούν ο σκηνοθέτης, οι παραγωγοί, η πρωταγωνίστρια Effi Rabsilber και άλλοι.

    Άνθρωποι σε βάρκες μεσοπέλαγα. Από πού έρχονται; Προς τα πού τους παρασύρει η θάλασσα; Ποιοι είναι; Αντικατοπτρισμοί ως άμεση αντίδραση στο μεγάλο κύμα προσφύγων το καλοκαίρι του 2015 στην Κω, δοσμένοι από τον κάτοικο της Κω Σωτήρη Παλάσκα, σεναριογράφο και σκηνοθέτη. Γυρίστηκε το 2016 και 2017 στην Κω, την Κάλυμνο και το Βερολίνο.

    Μια συμπαραγωγή του Goethe-Institut Athen με την Homemade Films (Ελλάδα) και την Chromosom Film (Γερμανία) καθώς και με την υποστήριξη του Medienboard Berlin και του Ιδρύματος Rosa Luxemburg Αθήνα. Με τους: Effi Rabsilber, Merlin Rose, Michael Gwisdek, Jella Haase, Constantin v. Jascheroff, Jakob Bieber, Christoph Jacobi, Christoph Letkowski, Stefania Panciu κ.ά.

    H ταινία προβάλλεται σε γερμανική, αγγλική και άλλες γλώσσες με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους. Η συζήτηση θα γίνει σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση.

    Ημερομηνία:
    Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20.30

    Χώρος:
    Ινστιτούτο Γκαίτε
    Ομήρου 14-16
    Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Ο Λόγος-ταινία

    3. “Ο Λόγος” στο Χυτήριο:

    Το 1955, ο Ντράγιερ θα σκηνοθετήσει το απόλυτο αριστούργημά του, την ταινία “Ο Λόγος”, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Κaj Munk. Η ταινία συνδυάζει μια ιστορία αγάπης, με την σύγκρουση γύρω από την μισαλλοδοξία και την πραγματική πίστη. Η ταινία κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, και ήταν η μόνη ταινία του Ντράγιερ, η οποία είχε αρτιστική και οικονομική επιτυχία. Ο “Λόγος” θεωρείται, πλέον, από πολλούς κριτικούς ως μοναδικό αριστούργημα, ιδιαίτερα στον τομέα της κινηματογραφίας.

    Δυο οικογένειες αντιμάχονται μεταξύ τους, γιατί ακολουθούν διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω. Όμως, ένας θάνατος και ένα θαύμα, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι ο αληθινός χριστιανισμός δεν είναι δόγμα, αλλά αγάπη, λατρεία της ζωής και πίστη στο Θείο Λόγο. Με τους:  Χένρικ Μάλμπεργκ, Έμιλ Χανς Κρίστενσεν, Μπιργκίτ Φέντερσπιλ, Μόνικα Ολμπρίτσκακα.

    Ημερομηνία:
    Τρίτη 24 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20.30 – 22.40

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44
    Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Φωτογραφία του χρήστη Χυτήριο Theatre - Σημείο Πολιτισμού.

    4. “Η γιορτή της Μπαμπέτ” στο Χυτήριο:

    Πρόκειται για την σπάνια Γιορτή της Μπαμπέτ που κέρδισε Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 1987 και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν. Είναι ένας ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη, τον αλτρουισμό και την υψηλή μαγειρική που αποτελεί ορόσημο του Ευρωπαϊκού Σινεμά. Σε σκηνοθεσία Γκάμπριελ Αξελ και με τους Στεφάν Οντράν, Γιαρλ Κιούλε, Μπίμπι Άντερσον.

    Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Karen Blixen, γνωστής και από το “Πέρα από την Αφρική” η Γιορτή της Μπαμπέτ πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από τα όσα αποκαλύπτονται σε ένα “μυθικό” δείπνο που παραθέτει η ηρωίδα (η Μπαμπέτ) στους συντηρητικούς και σφιγμένους συνδαιτυμόνες της. Η ταινία διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα, σ’ ένα ψαροχώρι στη Δανία, όπου καταφεύγει μετά τα γεγονότα της κομμούνας -αναζητώντας μια καλύτερη τύχη η Γαλλίδα Μπαμπέτ, πρώην σεφ σε μπιστρό υψηλής γαστρονομίας.

    Ημερομηνία:
    Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    18.30 – 20.15

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44
    Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Φωτογραφία του χρήστη Το Καφενείο Στην Ακαδημία Πλάτωνος.

    5. “Από το Σούρουπο ως την Αυγή” στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος:

    Με αφορμή το Halloween…θα προβάλλουμε την cult ταινία τρόμου του Robert Rodriguez… From dusk till dawn (Από το σούρουπο ως την αυγή).

    Υπόθεση: Στο “From dusk till dawn”, δυο αδέρφια εγκληματίες, ο ένας επαγγελματίας ληστής και ο άλλος ληστής και βιαστής, μετά από μια ληστεία τραπέζης με θύματα, καταζητούμενοι από την αστυνομία καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν στο Μεξικό. Εκεί, όσο περιμένουν τον σύνδεσμό τους για να γίνει η μοιρασιά των χρημάτων, έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες καταστάσεις. Με τους: George Clooney, Harvey Keitel, Quentin Tarantino, Juliette Lewis, Cheech Marin, Fred Williamson, Salma Hayek.

    Ημερομηνία:
    Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20.30 – 23.00

    Χώρος:
    Το Καφενείο Στην Ακαδημία Πλάτωνος
    Μοναστηρίου 140
    Κολωνός

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιορτάζουμε τα «160 χρόνια Γκάζι» με μία σειρά επετειακών εκδηλώσεων!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τι είναι η «Φθινοπωρινή Κατοικία 2017» και γιατί να την επισκεφθείτε;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διήμερο σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ