• City Stories

    5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    χυτήριο

    Χυτήριο


    Έχει πια φθινοπωριάσει για τα καλά και οι προβολές ταινιών σε ανοιχτούς χώρους έφτασαν στο τέλος τους. Όμως, συνεχίζονται οι προβολές σε κλειστούς χώρους, με πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες και διάφορα ντοκιμαντέρ που αξίζει να παρακολουθήσετε. Δίνεται η ευκαιρία στο σινεφίλ κοινό να περάσει ένα απόγευμα ή ένα βράδυ μπροστά στη μεγάλη οθόνη, παρακολουθώντας κινηματογραφικά έργα σπουδαίων σκηνοθετών, και μάλιστα δωρεάν ή με ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό.

    Συγκεντρώσαμε παρακάτω έξι ταινίες που θα προβληθούν αυτή τη βδομάδα σε διάφορους χώρους με ελεύθερη είσοδο:

    ταινία Ιταλικό Ινστιτούτο

    1. “La sindrome di Antonio” στο Ιταλικό Ινστιτούτο: Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στην avant-première της ταινίας “La sindrome di Antonio” του πρωτοεμφανιζόμενου Ιταλού σκηνοθέτη Claudio Rossi Massimi. Η ταινία αφηγείται το ταξίδι ενός νεαρού, του Αντόνιο, μαγεμένου από την πλατωνική φιλοσοφία, μέσα από υπέροχες τοποθεσίες της Ελλάδας που για εκείνον θα είναι πηγή σπουδαίων αποκαλύψεων. Πρόκειται για την τελευταία ταινία στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο μεγάλος ηθοποιός Giorgio Albertazzi. Τον Απρίλιο του 2017 η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Video Festival της Imperia.

    Ημερομηνία:
    Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    19:30

    Χώρος:
    Ιταλικό Ινστιτούτο
    Πατησίων 47
    Πεδίον Άρεως – Πλ. Βικτωρίας

    Πληροφορίες

    2. “Από κοινού – Επτά ντοκιμαντέρ” στο Ινστιτούτο Γκαίτε: Η πολιτιστική δράση «Home, NewHome» είναι ένα πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ για τη συμβίωση προσφύγων, μεταναστών και ντόπιων σε χώρες της Μεσογείου. Tο 2016 – 2017 γυρίστηκαν από πρόσφυγες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές 40 ντοκιμαντέρ σε 6 πόλεις του συγκεκριμένου γεωγραφικού χώρου, που παρακολουθούν αυτή την πρωτόγνωρη για όλους κοινή ζωή και την προσπάθεια για αμοιβαία κατανόηση και αξιοπρεπή συνύπαρξη. Παρουσιάζονται τώρα επτά από τα ντοκιμαντέρ, τα οποία γυρίστηκαν στην Αθήνα και στη Σμύρνη/Τουρκία, παρουσία των δημιουργών.

    Ημερομηνία:
    Τρίτη 17 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    18:00

    Χώρος:
    Ινστιτούτο Γκαίτε
    Ομήρου 14-16
    Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Φωτογραφία του χρήστη Χυτήριο Theatre - Σημείο Πολιτισμού.

    3. “Ρέκβιεμ για ένα όνειρο” στο Χυτήριο: Πρόκειται για ένα αριστούργημα, σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι με τους Τζάρεντ Λέτο, Τζένιφερ Κόνελι, Μάρλον Γουέιανς. Το έργο πραγματεύεται το θέμα του εθισμού, μέσα από διαφορετικούς χαρακτήρες που φτάνουν στο χείλος της καταστροφής. Στην ταινία διαφαίνεται ο φανταστικός κόσμος της αυταπάτης και της αυτοκαταστροφικής απόγνωσης, απεικονιζόμενος στο πρόσωπο μιας χήρας που εθίζεται σε χάπια διαίτης και του γιου της με την παρέα του που βυθίζονται στον κόσμο των ναρκωτικών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπέρστιν ήταν υποψήφια για βραβείο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου το 2000.

    Ημερομηνία:
    Τετάρτη 18 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    18:30 – 20:30

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44
    Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Φωτογραφία του χρήστη Χυτήριο Theatre - Σημείο Πολιτισμού.

    4. “Μέρες Ραδιοφώνου” στο Χυτήριο: Πρόκειται για την πιο αυτοβιογραφική ταινία του Γούντι Άλεν, για ένα νοσταλγικό ταξίδι στην Αμερική προ Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν το ραδιόφωνο κυριαρχούσε στη ζωή των ανθρώπων.  Μέσα από την ταινία παρουσιάζεται η χρυσή εποχή του ραδιοφώνου. Οι ήχοι του ραδιοφώνου διαμόρφωσαν στο μυαλό και τις εικόνες της παιδικής ηλικίας του πρωταγωνιστή, ο οποίος αναπολεί τις μέρες εκείνες. Στην ταινία, που στηρίζεται σε ένα ανθολόγιο μικρών επεισοδίων, παίζουν οι: Μία Φάροου, Τζεφ Ντάνιελς, Νταϊάν Κίτον, Ντάι Γουέστ, Τζ.Κάβνερ.

    Ημερομηνία:
    Πέμπτη 19 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    21:15 – 22:45

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44
    Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Φωτογραφία του χρήστη Χυτήριο Theatre - Σημείο Πολιτισμού.

    5. “Underground” στο Χυτήριο: Μια εμβληματική ταινία σε σκηνοθεσία Εμίρ Κουστουρίτσα με τους Μίκι Μανόλοβιτς, Λαζάρ Ριστόφσκι, Μιρχάνα Γιόκοβιτς. Πρόκειται φια την απίστευτη ιστορία μιας κοινότητας ανθρώπων, που μένει κρυμμένη σε ένα υπόγειο χώρο από το 1943 μέχρι το 1991, παράγει όπλα για το παραεμπόριο των κομματικών του Τίτο νομίζοντας ότι ο πόλεμος συνεχίζεται. Χρησιμοποιώντας την ιστορία της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της πατρίδας του, ο σκηνοθέτης, “παίζει” με τις ιδέες της αυταπάτης και της ψευδαίσθησης, φτιάχνοντας μια πολύ σημαντική ταινία.

    Ημερομηνία:
    Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20:45 – 23:45

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44
    Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Φωτογραφία του χρήστη Cinemarian.

    6. “Patti Smith: Dream of life” στο Cinemarian: Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη “Βασιλισσα του Πανκ”, την ποιήτρια, ζωγράφο, μουσικό, τραγουδίστρια, Πάττι Σμιθ, στο οποίο αποτυπώνεται η ολοκληρωμένη καλλιτεχνική της φυσιογνωμία. Το ντοκιμαντέρ είναι του 2008, σε σκηνοθεσία Steven Sebring και με πρωταγωνιστές τους Patti Smith, Lenny Kaye, Oliver Ray.

    Θα υπάρξουν δύο προβολές.
    Επίσης, έχει είσοδο 2,50 ευρώ.

    Ημερομηνία:
    Τρίτη 17 Οκτωβρίου
    Κυριακή 22 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20:30

    Χώρος:
    Cinemarian
    Γενναίου Κολοκοτρώνη 42
    Κουκάκι

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια ενδιαφέρουσα Έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Νίκο Καζαντζάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δωρεάν παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων στον Ιανό τον Οκτώβριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θέλετε να γνωρίσετε από κοντά έναν ποιητή;

     



    ΣΧΟΛΙΑ