• City Stories

    4+1 δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις για αυτό το Σάββατο

    ΚΠΙΣΝ


    Η πολιτιστική δραστηριότητα της Αθήνας είναι έντονη και ποικιλόμορφη. Μπορεί κανείς να “γευτεί” όλες τις τέχνες μέσω των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται και, μάλιστα, εντελώς δωρεάν. Παρακάτω θα βρείτε 5 εκδηλώσεις πρωτότυπες, διαφορετικές και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για το ερχόμενο Σάββατο 14 Οκτωβρίου:

    1. Θέατρο

    “Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον Πολυχώρο Πράξις:

    Ο Φάλσταφ, ένας σπάταλος ευγενής και επιρρεπής στα γλέντια, ο οποίος δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές, με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ, όμως, που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες, τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

    Συντελεστές:
    Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Ζωή Τριανταφυλλίδη
    Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Μπλιθικιώτη
    Τεχνικός ήχου – φώτων: Βίλυ Σκούρα
    Προβολή-επικοινωνία: Νατάσα Παππά

    Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:
    Φάλσταφ: Θάνος Καπρέλης
    Σβέλτη: Ζωή Τριανταφυλλίδη
    Κα Παίητζ: Σοφία Σωληναραίου
    Κα Φόρντ: Αλεξάνδρα Πολυτίμη Καλομοίρη

    Ώρα έναρξης:
    21:00

    Διάρκεια:
    60 λεπτά

    Χώρος:
    Πολυχώρος Πράξις
    Γ. Κολοκοτρώνη 12 & Βεΐκου, Κουκάκι

    Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 699 3723117

    Πληροφορίες

    Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ

    2. Μουσική

    Συναυλία του Jean-Michel Bernard στο ΚΠΙΣΝ:

    Οι συναυλίες του Γάλλου βιρτουόζου πιανίστα και συνθέτη, Jean-Michel Bernard, είναι μοναδικές στο είδος τους. Όπως στις ταινίες παρακολουθούμε το ταξίδι του ήρωα, στις παραστάσεις του ξεχωριστού αυτού μουσικού, παρακολουθούμε ένα κλιμακούμενο μουσικό ταξίδι διαφορετικών κινηματογραφικών ιστοριών εμποτισμένων με την τζαζ ψυχοσύνθεσή του.

    Με τις δικές του αξιομνημόνευτες συνθέσεις για τις ταινίες του Μισέλ Γκοντρί (TheScienceofSleep, BeKindRewind) μας μεταφέρει σε έναν πιο ρομαντικό κόσμο, για να καταλήξει στα πλέον μνημειώδη κινηματογραφικά μουσικά θέματα των Ρουίτσι Σακαμότο, Τζον Γουίλιαμς, Τζέρι Γκόλντσμιθ, Μπέρναρντ Χέρμαν και Λάλο Σίφριν.

    Στη συναυλία Cinematic Piano ο Jean-Michel Bernard θα παρουσιάσει κομμάτια από τις ταινίες Ε.Τ., Ο Ταξιτζής, Chinatown, Βασικό Ένστικτο, Ψάχνοντας την Χώρα του Ποτέ, Η Λίστα του Σίντλερ, Καλά Χριστούγεννα κε. Λώρενς, Επικίνδυνες Αποστολές, αλλά και πολλά ακόμη, συνδυάζοντάς τα απρόσμενα μα περίτεχνα με τζαζ στοιχεία, για να απολαύσουμε κινηματογραφικά soundtrack έτσι όπως δεν τα είχαμε φανταστεί ποτέ.

    Φιλική Συμμετοχή:
    Κιμίκο Όνο: Φωνητικά
    Οσγκέ Ιλερί-Χριστόπουλος: Τσέλο

    Ώρα έναρξης:
    21:00

    Χώρος:
    ΦΑΡΟΣ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    3. Εικαστικά

    Έκθεση “POP art” του Θανάση Λάλα στον Εικαστικό Κύκλο Sianti:

    Για μία εβδομάδα η τέχνη των τεσσάρων τροχών θα συναντήσει τη ζωγραφική, συνδυάζοντας την ποπ κουλτούρα με την τεχνολογία. Υπεύθυνος για αυτό, ο Θανάσης Λάλας, ο οποίος υπό τον γενικό τίτλο “Pop art” και σε συνεργασία με την Α. Ισμαήλος Α.Ε. θα ενώσει τις σύγχρονες γραμμές του smart με τα πολύχρωμα σχέδιά του στον χώρο του Εικαστικού Κύκλου Sianti.

    Ο Θανάσης Λάλας τα τελευταία χρόνια με τις δημιουργίες του δείχνει την pop art διάθεσή του να κάνει τέχνη με κάθε αφορμή και ερέθισμα που του δίνεται. Συνεχίζει χωρίς σοβαροφάνεια να συνθέτει το όραμά του για μια μετά pop art εποχή, παρεμβαίνοντας πάνω σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

    Ξεκίνησε επεμβαίνοντας σε χαρτοπετσέτες, χάρτινα τραπεζομάντηλα ταβέρνας, παπούτσια, ρούχα, σερβίτσια, μαντήλια, γυαλιά, πλακάκια μπάνιου και πισίνας, ρολόγια, τσάντες, δημόσιους τοίχους! Τώρα, ο Θανάσης Λάλας επεμβαίνει στο αγαπημένο του αυτοκίνητο smart for two. Μετατρέπει σε μια βραδιά – περφόρμανς τέσσερα νέα smart σε αντικείμενα τέχνης. Κάνει το smart ένα unique αντικείμενο, που αλλάζει την καθημερινότητά μας.

    Διάρκεια έκθεσης:
    14 Οκτωβρίου 2017 –21 Οκτωβρίου 2017

    Ώρες λειτουργίας:
    Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00 – 20:00
    Τετάρτη: 10:00 – 15:00
    Σάββατο: 10:00 – 16:00
    Κυριακή κλείστά

    Χώρος:
    Εικαστικός Κύκλος Sianti
    Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου
    Αθήνα

    Πληροφορίες

    Έκθεση pop art

    4. Σινεμά

    Προβολή του “Όσα παίρνει ο άνεμος” στο Χυτήριο:

    Πρόκειται για μια επική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ του 1936 και σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ.  Η ιστορική αυτή ρομαντική ταινία, με πρωταγωνιστές τη Βίβιαν Λι, τον Κλαρκ Γκέιμπλ, τον Λέσλι Χάουαρντ και την Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Το «Όσα παίρνει ο άνεμος» απέσπασε 8 συν 2 τιμητικά βραβεία Όσκαρ και θεωρείται η κορώνα του αμερικανικού σινεμά.

    Ώρα:
    20:00 – 00:00

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44
    Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Όσα παίρνει ο άνεμος

    4+1. Λογοτεχνία

    Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη:

    Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στη γνωστή συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη, στο έργο της οποίας αναδεικνύεται η συνθετότητα της ιστορίας, η πολυπλοκότητα των γεγονότων και η καταλυτική τους επίδραση στον ανθρώπινο βίο.

    Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται είτε με τη ζωή της ίδιας στην Αθήνα, είτε και με τα πρόσωπα των βιβλίων της.

    Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συζητήσουν μαζί της για τη ζωή και το έργο της.

    Ώρα έναρξης:
    10:30

    Απαραίτητη η συμμετοχή στο παρακάτω link πληροφοριών

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δωρεάν παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων στον Ιανό τον Οκτώβριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία αθηναϊκά μαγαζιά με πεντανόστιμα pancakes κοντά στο κέντρο



    ΣΧΟΛΙΑ