• City Stories

    Οι 10 νέες ταινίες της εβδομάδας – Στους κινηματογράφους από 19/10

    σινεμά


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 19/10, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. ONIRICA
    Κοινωνική (2014)
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 101′
    Παραγωγή: Πολωνία – Ιταλία – Σουηδία
    Σκηνοθεσία: Λεχ Μαγιέφσκι
    Πρωταγωνιστούν: Μίκαελ Τάταρεκ, Ελζμπιέτα Οκούπσκα, Γιασέντι Γιεντούσικ

    Περίληψη
    Η ταινία που ολοκληρώνει την ποιητική και καλλιτεχνική τριλογία του Μαγιέφσκι μετά το «The Garden of Earthly Delights» και «Ο μύλος και ο σταυρός». Μια ιστορία αγάπης, βασισμένη σε μια σύγχρονη ανάγνωση της «Θεϊκής Κωμωδίας» του Dante Alighieri.

    Υπόθεση
    Ο Αδάμ επέζησε ως εκ θαύματος από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο η αγαπημένη του Βάσια και ο καλύτερος φίλος του, ο Καμίλ, έχασαν τη ζωή τους. Τα «τραύματά» της απώλειας των αγαπημένων του, οδηγούν τον Αδάμ να βιώνει μια σειρά από ψευδαισθήσεις με νεκρούς και σκηνές από την αποκάλυψη. Μόνο στον ύπνο μπορεί να βρει ανακούφιση, όπου ζει μια παράλληλη ζωή σε μια ονειρική διάσταση, γεμάτη από περίεργα οράματα και εικόνες του Δάντη, μόνο έτσι μπορεί να δει και να μιλήσει με τους αγαπημένους του…

    2. ΜΗΤΕΡΑ!
    Τρόμου (2017)
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 121′
    Παραγωγή: Αμερικανική-Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι
    Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Εντ Χάρις, Μισέλ Φάιφερ, Ντόμναλ Γκλίζον

    Περίληψη
    Μια σκοτεινή ταινία που αναπόφευκτα θα προκαλέσει σχόλια και θα ακολουθήσει τους θεατές και μετά την έξοδό τους από την αίθουσα.

    Υπόθεση
    Ένα ζευγάρι, η Μητέρα κι Εκείνος ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» και η μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

    3. ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΙΟΥΝΤΑΙ;
    Κομεντί (2016)
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 77′
    Παραγωγή: Ελληνική
    Σκηνοθεσία: Γιάννης Κορρές
    Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Πετρόπουλος, Ηρώ ΜΠέζου, Ομηρος Πουλάκης

    Περίληψη
    Το «Όντως Φιλιούνται;» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Κορρέ.

    Υπόθεση
    Λίγο πριν τα τριάντα ο Ντάνυ και η Στέλλα ανήκουν σε μία γενιά που ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Ο Ντάνυ νιώθει πως είναι πολύ καλός γι’ αυτό τον κόσμο. Η Στέλλα πιστεύει πως ο κόσμος δεν είναι αρκετά καλός γι’ αυτή. Το ερώτημα είναι αν ο ένας είναι καλός για τον άλλο. Η επίσκεψη του Αχιλλέα στο σπίτι του Ντάνυ γίνεται αφορμή για μία συζήτηση γύρω από το τι σημαίνει να υπάρχεις στην σύγχρονη πραγματικότητα και παράλληλα μας παραπέμπει στο χρονικό της σχέσης τους, από το Α ως το τώρα.

    4. ΜΝΗΜΕΣ
    Ντοκιμαντέρ (2016)
    Έγχρωμη
    Παραγωγή: Ελληνική
    Σκηνοθεσία: Νίκος Καβουκίδης

    Περίληψη
    Η απώλεια της ιστορικής μνήμης σημαίνει απώλεια της ικανότητας να κατανοήσουμε το παρόν και να προβλέψουμε το μέλλον.

    Υπόθεση
    Για πρώτη φορά θα δημοσιευθούν ανέκδοτα πλάνα από εύφλεκτο αρνητικό 35mm των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών της εποχής 1936-1952. Σκηνές από μια κρίσιμο περίοδο της χώρας θα προβληθούν στη μεγάλη οθόνη. Πλάνα από τη Δικτατορία Μεταξά, το Αλβανικό έπος, τη γερμανική Κατοχή, την Αντίσταση, την Απελευθέρωση, τη βρετανική απόβαση, τα Δεκεμβριανά, τον Εμφύλιο, τα έκτακτα στρατοδικεία και τη Μακρόνησο περιέχονται στην ταινία.

    5. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
    Κομεντί (2917)
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 102′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Μάικ Γουάιτ
    Πρωταγωνιστούν: Μπεν Στίλερ, Μάικλ Σιν, Όστιν Έιμπραμς, Λιουκ Γουίλσον

    Περίληψη
    Ένα ταξίδι στην Βοστώνη με τον υποψήφιο πρωτοετή φοιτητή γιο του, θα κάνει τον Μπραντ να επαναξιολογήσει τις προσωπικές του επιλογές σε μια γλυκόπικρη κωμωδία.

    Υπόθεση
    Ο Μπραντ έχει μια ικανοποιητική καριέρα και μια άνετη ζωή στα προάστια του Σακραμέντο όπου ζει με την γλυκιά σύζυγο του Μέλανι, και τον γιο του Τρόι που έχει ταλέντο στην μουσική. Αυτή η ζωή όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρεύονταν στα φοιτητικά ένδοξα χρόνια του.

    6. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΙΝΕΛΙΑ
    Κοινωνική (2017)
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 90′
    Παραγωγή: Βρετανική
    Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Τούτσι
    Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Ρας, Άρμι Χάμερ, Κλεμάνς Ποεσί, Τόνι Σαλούμπ

    Περίληψη
    Tο «Final Portrait» είναι η ιστορία της συγκινητικής και ιδιότυπης φιλίας μεταξύ του Αμερικανού συγγραφέα και θιασώτη της τέχνης, Τζέιμς Λορντ και του παγκοσμίου φήμης ζωγράφου και γλύπτη, Αλμπέρτο Τζιακομέτι.

    Υπόθεση
    Τοποθετημένο χρονικά το 1964, εν μέσω ενός βραχύβιου ταξιδιού του στο Παρίσι, ο Λορντ ζητείται να καθίσει για ένα πορτρέτο, από τον Τζιακομέτι. Ο Τζιακομέτι τον διαβεβαιώνει πως η διαδικασία θα διαρκέσει μόλις λίγες ημέρες, οπότε ο Λορντ συμφωνεί -90 φτάνοντας, τελικώς, στο ερώτημα «Πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί αυτό;».

    7. ΓΟΡΙΛΟΜΠΕΛΑΔΕΣ
    Animation (2011)
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 86′
    Παραγωγή: Ισπανική
    Σκηνοθεσία: Αντρέ Σαέρ

    Περίληψη
    Μικροί και μεγάλοι θα βρεθούν παρέα με τον Νιφάδα και τους φίλους του σε ένα ταξίδι – ύμνο για τη διαφορετικότητα, την αγάπη και τη φιλία!

    8. ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ
    Κοινωνική (2017)
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 127′
    Παραγωγή: Ρωσία – Γαλλία Σ
    κηνοθεσία: Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ
    Πρωταγωνιστούν: Μαριάνα Σπίβακ, Αλεξέι Ροζίν, Ματβέι Νοβίκοφ

    Περίληψη
    Το «Χωρίς αγάπη» είναι μία σκοτεινή και ψυχρή ταινία του Ρώσου Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, σκηνοθέτη της «Επιστροφής» και του «Λεβιάθαν».

    Υπόθεση
    Βρισκόμαστε στη σύγχρονη Ρωσία. Ο Αλιόσα είναι ένα ντροπαλό, δυστυχισμένο 12χρονο παιδί, που ζει με τους γονείς του. Κανείς τους δεν έχει χρόνο για αυτόν. Ετοιμάζονται να χωρίσουν. Ο καθένας έχει φτιάξει τη δική του ζωή, που δεν τον περιλαμβάνει. Ο καθένας ζητά από τον άλλο να πάρει μαζί του τον Αλιόσα. Γιατί κατά βάθος κανένας τους δεν τον θέλει. Δεν τον ήθελε ποτέ. Κατά τη διάρκεια ενός βίαιου τσακωμού τους, το παιδί εξαφανίζεται. Ξεκινά μια τεράστια έρευνα για να βρεθεί, κάτι που αντί να φέρει κοντά τους δύο γονείς, τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο.

    9. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: GEOSTORM
    Περιπέτεια (2017)
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 109′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Ντιν Ντέβλιν
    Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Κάθριν Γουίνικ, Άντι Γκαρσία

    Περίληψη
    Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου/ παραγωγού Ντιν Ντέβλιν.

    Υπόθεση
    Μετά από μια άνευ προηγουμένου σειρά φυσικών καταστροφών απειλητικών για τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Κάτι όμως, δεν πάει καλά… Το σύστημα που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, της επιτίθεται, και πλέον οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν την αιτία, πριν μια επικών διαστάσεων καταιγίδα καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

    10. ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
    Κοινωνική (2017)
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 133′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Κοζίνσκι
    Πρωταγωνιστούν: Τζος Μπρόλιν, Μάιλς Τέλερ, Τζεφ Μπρίτζες, Τέιλορ Κιτς

    Περίληψη
    Το «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain.

    Υπόθεση
    Μία ομάδα τοπικών πυροσβεστών μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσουν οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να μετατραπούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κινηματογραφικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο από τον Δήμο Βύρωνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξι πρωτότυπες και δωρεάν δραστηριότητες στο ΚΠΙΣΝ που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέσσερις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτό το Σαββατοκύριακο



    ΣΧΟΛΙΑ