• AUTO

    ETSC: Με την εργασία σχετίζονται 2 στους 5 θανάτους στους δρόμους της Ευρώπης

    ETSC τροχαίο


    Τα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (European Transport Safety Council – ETSC) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αριθμούς των οδικών θανάτων που σχετίζονται με την εργασία στην ΕΕ, καλώντας τις εθνικές κυβερνήσεις και τους εργοδότες να θέσουν ως άμεση προτεραιότητα την ενίσχυση της ασφάλειας εργαζομένων και εταιρικών στόλων.

    Την ώρα που τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν πως οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν μειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) με νέα έκθεσή του (PIN Flash Report), που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, καλεί τους εργοδότες, τις εθνικές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των εργασιακών κινδύνων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια στην εργασία.

    ETSC τροχαίο

    Ήδη 25.671 ζωές χάθηκαν στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016, σύμφωνα με νέα ανάλυση των δεδομένων της ΕΕ για την οδική ασφάλεια, η οποία δημοσιεύθηκε επίσης στις 20 Ιουνίου από το ETSC. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών αποτελούν τα θύματα οδικών συγκρούσεων που σχετίζονται με την εργασία. Ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος αλλά, βάσει λεπτομερούς ανάλυσης δεδομένων από όλη την Ευρώπη, εκτιμάται πως έως και το 40% όλων των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σχετίζονται με την εργασία.

    Ο Antonio Avenoso, Εκτελεστικός Διευθυντής του ETSC δήλωσε: «Ενώ υπάρχουν μερικά σημαντικά παραδείγματα μεγάλων και μικρών Οργανισμών στην Ευρώπη που αρχίζουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την οδική ασφάλεια, υπάρχουν χιλιάδες ακόμη που παραβλέπουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί τους καθημερινά στους δρόμους. Πολλές εταιρείες βλέπουν επίσης λανθασμένα τη διαχείριση του κινδύνου στο δρόμο ως επιβάρυνση και όχι ως ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι η μείωση των κινδύνων μέσω της διαχείρισης διαδρομών, η στοχοθετημένη εκπαίδευση και η αγορά ασφαλέστερων οχημάτων μπορεί να μειώσει το κόστος ασφάλισης, να οδηγήσει σε λιγότερες χαμένες ημέρες εργασίας καθώς και να ενισχύσει την εικόνα μιας εταιρείας. Επιπλέον, η έκθεσή μας δείχνει ότι οι εργοδότες οφείλουν να κάνουν περισσότερα αλλά για να τα κάνουν χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη από τις εθνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ».

    ETSC τροχαίο

    Σύμφωνα με την έκθεση, η βελτίωση της συλλογής δεδομένων αποτελεί ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των θανάτων που συνδέονται με την εργασία. Οι αστυνομικές δυνάμεις, στην πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ, δεν περιλαμβάνουν επί του παρόντος τον σκοπό του ταξιδιού στην καταγραφή των λεπτομερειών των τροχαίων συγκρούσεων. Επίσης, δεν υπάρχει τυποποιημένος ορισμός της ΕΕ για τον οδικό εργατικό θάνατο. Αυτό οδηγεί σε υποτίμηση της κλίμακας του προβλήματος, από τη στιγμή μάλιστα που ούτε ο θάνατος τρίτων χρηστών του οδικού δικτύου ούτε οι θάνατοι λόγω μετακίνησης από και προς την εργασία ταξινομούνται ως τέτοιοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Renault Megane Open Days

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Polestar αυτονομείται από τη Volvo

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Porsche 911 GT2 RS: Sold out πριν το ντεμπούτο!



    ΣΧΟΛΙΑ