• City Stories

    Μία από τις πιο σπάνιες Aston Martin δημοπρατείται για 1.000.000 ευρώ – Ο λόγος θα σας εκπλήξει

    astonmartin


    Η δημοφιλής βρετανική εταιρεία αυτοκινητοβιομηχανίας Aston Martin, που φημίζεται για την καλαισθησία των αυτοκινήτων της, μετρά περίπου 104 χρόνια στον χώρο της αγοράς. Εδώ και ένα αιώνα είναι πιστή στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που παγίωσαν τη θέση της στην αυτοκινητοβιομηχανία και συνεχίζει με συνέπεια να παράγει αυτοκίνητα-διαμάντια.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Robert Bamford και Lionel Martin τη δεκαετία του ’30, αλλά η μεγάλη διασημότητα ήρθε όταν το όνομά της συνδέθηκε με τον χαρακτήρα των ταινιών δράσης James Bond. Συγκεκριμένα, το μοντέλο DB5 είναι ταυτισμένο με τον εν λόγω ήρωα, ενώ κι άλλες παραγωγές της Aston Martin είχαν την τιμητική τους στις ταινίες του.

    Aston MartinΗ Aston Martin DB6 Vantage Volante, που δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε αρκετά αργότερα, το 1967, θα μπορούσαμε να πούμε ότι φέτος κλείνει τα 50 χρόνια! Το μοντέλο αυτό θεωρείται ένα vintage αυτοκίνητο και ο μισός αιώνας ζωής του, του χαρίζει άνετα τον τίτλο του “συλλεκτικού”. Η έννοια, όμως, αυτή είναι ξεχωριστή για κάποιο άλλο λόγο: η Aston Martin DB6 Vantage Volante αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια βρετανικά αυτοκίνητα πολυτελείας όλων των εποχών! Κι αυτό γιατί η εταιρεία κατασκεύασε μόνο 29 μοντέλα του αυτοκινήτου!

    aston martinΈνα από τα 29 αυτά μοντέλα βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Duke’s of Dorchester και φαντάζεστε τον ανταγωνισμό που θα υπάρξει -μεταξύ των πλουσίων φυσικά- , εφόσον αποτελεί ένα πολύ μοναδικό και ιδιαίτερο κομμάτι. Η τιμή στην οποία αναμένεται να κινηθεί η πώλησή της στην δημοπρασία, είναι ένα ποσό μεταξύ 650.000 και 1.000.000 λιρών, δηλαδή μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.14 εκατομμύρια ευρώ!

    db3_u2xsΤο συγκεκριμένο αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί είναι του 1968 και ήταν ιδιοκτησία του βαρόνου των media Sidney Bernstein, ενώ έχει διανύσει 50.000 χιλιόμετρα. Αν αναρωτιέστε πού βρίσκονται τα υπόλοιπα 28 μοντέλα πάντως, μπορείτε να ψάξετε στα γκαράζ των Twiggy, Πρίγκιπα Καρόλου, Mick Jagger και Paul McCartney.



    ΣΧΟΛΙΑ