• City Stories

    Μουσικός Μάιος στο café του Νομισματικού Μουσείου με ιδιαίτερους καλλιτέχνες

    café του Νομισματικού Μουσείου


    Τον Μάιο, στο όμορφο café του Νομισματικού Μουσείου θα έχει την ευκαιρία το μουσικόφιλο κοινό να παρακολουθήσει ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις. Μιας και ο μήνας θα έχει πέντε Πέμπτες, πέντε αξιόλογοι και ιδιαίτεροι καλλιτέχνες και σχήματα πρόκειται να «περάσουν» από το café και να το γεμίσουν με μουσικές, ρυθμούς και όμορφες στιγμές.

    Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις Πέμπτες, στις 3, 10, 17, 24 και 31 Μαΐου 2018. Το κοινό θα απολαύσει δημιουργούς και ερμηνευτές από ξεχωριστά είδη μουσικής. Θα ακούσουμε από ακουστικές μελωδίες μέχρι ερωτικές μπαλάντες και από γαλλικά τραγούδια μέχρι jazz ηχοχρώματα.

    Από το café του Νομισματικού Μουσείου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 12 (Πανεπιστημίου), στο Ιλίου Μέλαθρον, θα αφήσουν το στίγμα τους οι: Tango en la noche , Kabasele//Benetatos//Karkavelias Jazz trio , Errante , Cigarette Νoir και έξι ξεχωριστοί μουσικοί που έχουν ετοιμάσει ένα υπέροχο αφιέρωμα. Μην ξεχάσετε να κάνετε τις κρατήσεις σας στο 210 3610067. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

    Πέμπτη 3 Μαΐου – 21.00
    Tango en la nocheFacebook event

    Σε ρυθμούς τάνγκο μπαίνει ο Μάης στο café του Νομισματικού Μουσείου και με ένα δυναμικό μουσικό σχήμα που αγαπά ιδιαίτερα τις μελωδίες από τις σημαντικότερες αργεντίνικες ορχήστρες. Η Βασιλική Τσιμπούκη, η Έλενα Αντωνοπούλου, η Λουκία Γκαρδιάκου και ο Κώστας Βλαχόπουλος, θα μας παίξουν κομμάτια του Juan D’ Arenzio, γνωστού στην Αργεντινή του ’30 και ως «Βασιλιά του ρυθμού», των διάσημων Francisco Canaro, Anibal Carmelo και Osvaldo Pugliese, καθώς και μουσικές από ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

    Παίζουν οι:
    Βασιλική Τσιμπούκη | πιάνο
    Έλενα Αντωνοπούλου | φλάουτο
    Λουκία Γκαρδιάκου | ακορντεόν, τραγούδι
    Κώστας Βλαχόπουλος | φυσαρμόνικα

    Πέμπτη 10 Μαΐου – 21.00
    Kabasele//Benetatos//Karkavelias World trioFacebook event

    Η νεαρή και ταλαντούχα Monique Kabasele συναντιέται με τον βιρτουόζο πιανίστα και συνθέτη Παντελή Μπενετάτο και τον εξαιρετικά ταλαντούχο Ηλία Καρκαβέλια στο κοντραμπάσο, για να μας παρουσιάσουν διασκευές γνωστών τζαζ, μπλουζ και βραζιλιάνικων κομματιών. Tο συγκεκριμένο τρίο, που αντιπροσωπεύει μια ξεχωριστή συνεργασία μεταξύ μεγαλύτερων σε εμπειρία και νεότερων μουσικών ταλέντων, ερμηνεύει τόσο κομμάτια της αμερικανικής τζαζ όσο και της βραζιλιάνικης παράδοσης, όπως το γνωστό “Body and Soul” σε μια νεότερη εκδοχή ενορχηστρωμένη από τον Παντελή Μπενετάτο ή το “Sem Fantasia” του εξαιρετικού Chico Buarque. Γαλλική και βραζιλιάνικη bossa nova και samba, συνυπάρχουν άλλοτε με το πιο κλασικό swing και άλλοτε με πιο μοντέρνες προσεγγίσεις της τζαζ, όπως εισπράττει το είδος ο καθένας από τους μουσικούς αυτούς σήμερα. Θα τους απολαύσουμε την Πέμπτη 10.05 στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου.

    Παίζουν:
    Monique Kabasele |φωνή
    Παντελής Μπενετάτος| πιάνο
    Ηλίας Καρκαβέλιας |κοντραμπάσο

    Πέμπτη 17 Μαΐου – 21.00
    ErranteFacebook event

    ύο από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί και ο Τάσος Μισυρλής στο βιολοντσέλο, συναντούν τον Θανάση Καραμίντζιο στην κιθάρα για μια μοναδική βραδιά βουτηγμένη στη μελαγχολία και το πάθος του τάνγκο. Θα τους απολαύσουμε την Πέμπτη 17.05 στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου.

    Η ψυχή του σχήματος, ο Θανάσης Καραμίντζιος, έχει παρουσιάσει για χρόνια τη μουσική του σε θεατρικές παραστάσεις στο Βερολίνο (παράσταση “Der Rächer” του Edgar Wallace στο ACUD THEATER BERLIN με τη θεατρική ομάδα apT του πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου). Με το συγκρότημα του έχει κάνει live εμφανίσεις σε καφέ, θέατρα και συναυλιακούς χώρους του Βερολίνου και της Βουδαπέστης, όπως και στο “Karneval der Kulturen” 2015, το μεγαλύτερο open air festival του Βερολίνου.

    Από το 2017 παρουσιάζει τη μουσική του με το συγκρότημα
    ERRANTE έχοντας σαν βάση τη Θεσσαλονίκη. Το στυλ της μουσικής τους είναι post- Piazzola τάνγκο, βαλς, swing. Η μουσική τους έχει χαρακτηριστεί και σαν soundtrack για ταινία που δεν έχει γυριστεί.

    Οι ERRANTE έχουν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη (Μπενσουσάν Χαν, Tabya, Ζώγια, Ακυβέρνητες Πολιτείες, Πολυχώρος ΕΝΩ), στην Αθήνα (Γκαλερί Δημιουργών) και στο Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών. Ο Θανάσης Καραμίντζιος εμφανίστηκε με εξαιρετικούς Ρώσους μουσικούς σε γνωστά κλαμπ της Ρωσίας το φθινόπωρο του 2017 και το Μάρτιο του 2018 (More Vnutri στη Μόσχα και Klub Griboedobov στην Αγία Πετρούπολη), στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Γλωσσολογίας της Μόσχας ενώ πάνω σε μουσική του έχει κάνει χορογραφία η Olga Pshenitsyna, χορογράφος του θεάτρου Μπολσόι.

    Παίζουν:
    Θανάσης Καραμίντζιος | κιθάρα
    Τάσος Μισυρλής | βιολοντσέλο
    Κυριάκος Γκουβέντας | βιολί

    Πέμπτη 24 Μαΐου – 21.00
    Cigarette ΝoirFacebook event

    Ένα ελληνικό τρίο, με το «μυστηριώδες» όνομα Cigarette Νoir, θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, στη χρυσή εποχή του ελληνικού τραγουδιού. Αττίκ, Βέμπο, Δανάη, Μουζάκης, Τσιτσάνης, Χιώτης και άλλοι δημιουργοί θα ακουστούν μέσα από τις μοναδικές αυθεντικές μελωδίες ενορχηστρωμένες για πιάνο και τσέλο την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου.

    Παίζουν:
    Δώρα Τσίγκα | φωνή
    Ειρήνη Αναστασίου | τσέλο
    Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος | πιάνο

    Πέμπτη 31 Μαΐου – 21.00
    Αφιέρωμα στον Leonard Cohen – Facebook event

    Έξι ξεχωριστοί μουσικοί ερμηνεύουν στιγμές από την πορεία του μοναδικού Λέοναρντ Κοέν. Τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές πορείες αλλά με κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό το θάρρος προσεγγίζουν τραγούδια που έχει σφραγίσει η βαριά αντρική φωνή του Κοέν. Η εύθραυστη αθωότητα της Nalyssa Green, η βαθιά εκφραστική φωνή της Sugahspank! και η καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή της Lou is συγκατοικούν στη σκηνή πλαισιωμένες από τον βιρτουόζο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό ‘Αδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα (Swing Shoes).

    Το αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν που θα απολαύσουμε την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου, προετοιμάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2017.

    Ο Κοέν αποτελεί μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη. Ποιητής, μουσικός, δάσκαλος και μαθητής μοιράστηκε τις σκέψεις του και τη ζωή του μέσα από απλές μελωδίες και μια βαθιά «θεία» χρυσή φωνή. Πολλές ανθρώπινες αδυναμίες ζουν στα τραγούδια του περιμένοντας τη στιγμή που θα τις βρει το φως μέσα από κάποια χαραμάδα. “There is a crack in everything that’s how the light gets in”. Γοητευτικός, ευγενικός και ουσιαστικός όπως τα τραγούδια του ο Λέοναρντ έζησε μια γεμάτη ζωή. Πνεύμα και σώμα, χιούμορ και μελαγχολία, ταξίδι και προορισμός, είναι δίπολα που κατέκτησε.

    «Τους ανθρώπους που έζησαν μια γεμάτη ζωή κι έφυγαν με το κεφάλι ψηλά δεν τους κλαίμε. Πίνουμε ένα και δύο και τρία ποτά στη μνήμη τους», Χίλντα Παπαδημητρίου

    Παίζουν:
    Nalyssa Green
    Sugahspank!
    Lou is
    Σεραφείμ Μπέλλος | ντραμς
    Γιώργος Δελλής |πλήκτρα
    ‘Αδωνις Γουλιέλμος |κιθάρα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου με 7 ταινίες και ελεύθερη είσοδo



    ΣΧΟΛΙΑ