• Mononews TV

    Πώς ξεκινούν την ημέρα τους οι δισεκατομμυριούχοι


    Πώς ξεκινά η μέρα ενός ανθρώπου που βγάζει δισεκατομμύρια; Έχει υποχρεώσεις που τρέχουν ή απολαμβάνει ένα πλούσιο πρωινό στο κρεβάτι, αργά το πρωί, αφήνοντας άλλους να κάνουν τις δουλειές για λογαριασμό του; Εδώ είναι 9 παραδείγματα δισεκατομμυριούχων και πώς ξεκινούν την ημέρα τους.

    1. Όπρα Γουίνφρεï

    Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεï, έχει ένα πολυάσχολο πρωινό, αφού ξυπνήσει. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις σηκωθεί, στις 7 ακριβώς, θα είναι να πλύνει τα δόντια της, ενώ αμέσως μετά η Όπρα θα βγάλει βόλτα τα πέντε σκυλιά της. Καθώς επιστρέφει και ενώ περιμένει να ετοιμαστεί ο εσπρέσο της, η Όπρα διαβάζει μια κάρτα από το «κουτί της αλήθειας» που έχει συλλέξει. Πρόκειται για ένα κουτί με κάρτες, στις οποίες αναγράφονται αλήθειες για τη ζωή και η ανάγνωση μιας από αυτές κάθε μέρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού της παρουσιάστριας. Αφού διαβάσει μια κάρτα από το κουτί της αλήθειας, ανοίγει μια εφαρμογή στο κινητό της, η οποία περιέχει το καθημερινό «bowl of saki», δηλαδή ακόμη λίγο φιλοσοφικό περιεχόμενο από τα εμπνευσμένα λόγια του Hazrat Inayat Khan. Στη συνέχεια του πρωινού της, η Όπρα κάνει διαλογισμό. Η διαδικασία αυτή διαρκεί καθημερινά μία ώρα, και η Όπρα πραγματοποιεί τον διαλογισμό στον λοφίσκο που βρίσκεται στον πίσω κήπο του σπιτιού της.

    2. Έλον Μασκ

    Το πρωινό του Έλον Μάσκ δεν είναι τόσο άνετο όσο εκείνο της Όπρα. Ο επιχειρηματίας σηκώνεται και αυτός στις 7, ωστόσο στρώνεται κατευθείαν στη δουλειά. Ο Έλον Μασκ περνά το πρώτο μισάωρο του πρωινού του απαντώντας σε μέιλ που περιέχουν κριτικές, ενώ πίνει τον καφέ του. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι πολύ απασχολημένος για να φάει πρωινό. Αφού στείλει τους πέντε γιους του στο σχολείο, κάνει το πρωινό του μπάνιο και μετά πηγαίνει κατευθείαν στη δουλειά. Αποτελεί μια «λογική» καθημερινότητα για κάποιον που δουλεύει περισσότερες από 120 ώρες την εβδομάδα.

    3. Τζακ Ντόρσεï

    Ο ιδρυτής του Twitter έχει δηλώσει ότι σηκώνεται από το κρεβάτι στις 5 το πρωί. Το πρώτο πράγμα που κάνει μόλις σηκωθεί είναι να κάνει διαλογισμό για μισή ώρα, ενώ στη συνέχεια επαναλαμβάνει το επτάλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής του τρεις φορές. Αφού ολοκληρώσει αυτό το «τελετουργικό», απολαμβάνει τον πρωινό καφέ του και στη συνέχεια συνδέεται στο twitter.

    4. Γουόρεν Μπάφετ

    Ο Γουόρεν Μπάφετ λατρεύει να κοιμάται. Ο ίδιος παραδέχεται ότι φροντίζει να κοιμάται σίγουρα 8 ώρες κάθε νύχτα, ενώ έχει πει συγκεκριμένα ότι «δεν έχει καμία διάθεση να ξεκινάει τη δουλειά στι 4 το πρωί». Όπως έχει αποκαλύψει, ξυπνάει στις 6. 45 κάθε πρωί και ξεκινά την ημέρα του διαβάζοντας εφημερίδες, όπως οι «Wall Street Journal» και «USA Today».

    5. Τζεφ Μπέζος

    Για τον Τζεφ Μπέζος, ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός, όσο και για τον Γουόρεν Μπάφετ. Ο ίδιος παραδέχεται ότι αποτελεί προτεραιότητά του να κοιμάται 8 ώρες κάθε βράδυ. Μάλιστα, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος, καταφέρνει να ξυπνάει μόνος του, χωρίς να ρυθμίζει κάποιο ξυπνητήρι. Προτιμά να κανονίζει τις σοβαρές και απαιτητικές συσκέψεις που έχει για νωρίς το πρωί, σίγουρα πριν το μεσημεριανό. Ιδανικά, προτιμά να τις πραγματοποιεί κατά τις 10 το πρωί.

    6. Μπιλ Γκέιτς

    Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος ξεκινά την ημέρα του με τρέξιμο. Σύμφωνα με τους New York Times, ο Γκέιτς θα περάσει μια ώρα πάνω στον διάδρομο γυμναστικής, ενώ ταυτόχρονα βλέπει επιμορφωτικά βίντεο. Ο επιχειρηματίας έχει πει ότι του αρέσει να τρώει για πρωινό σοκολατένια δημητριακά, ωστόσο η σύζυγός του, Μελίντα, έχει πει ότι εκείνος δεν τρώει πρωινό.

    7. Σάρα Μπλέικλι

    Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν ένα πρωινό που δεν ξεκινάει με καφέ. Ωστόσο, έτσι ακριβώς ξεκινά το πρωινό για την Σάρα Μπλέικλι. Η ιδρυτής της Spanks υποστηρίζει ότι δεν έχει πιει ποτέ ούτε μια κούπα καφέ. Αντί για καφέ, προτιμά να πιει ένα smoothies φτιαγμένο από παγωμένα άγρια μούρα, κεράσια, μαρούλι, σταφίδες, κανέλα, σπανάκι, δυόσμο, μέντα, λεμόνι, νερό, πάγο και καρύδια. Επιπλέον, η Μπλέικλι κάνει κάθε μέρα μια προπόνηση γιόγκα, στις 6.45, ενώ στη συνέχεια πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο.

    8. Μαρκ Ζάκερμπεργκ

    Για τον ιδρυτή του Facebook, το παν είναι η επιχείρησή του. Πριν ακόμη σηκωθεί από το κρεβάτι, τσεκάρει στο κινητό του την εφαρμογή. «Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να τσεκάρω το κινητό μου. Μπαίνω στο facebook, για να δω τι γίνεται στον κόσμο. Τσεκάρω τα μηνύματά μου, βλέπω το messenger, το what’s up». Ο Ζάκερμπεργκ υποστηρίζει ακόμη ότι δεν του αρέσει να περνάει χρόνο σε ασήμαντες αποφάσεις και αυτός είναι και ο λόγος που φοράει περίπου τα ίδια ρούχα κάθε μέρα.

    9. Αναστάζια Σουαρέ

    Η Αναστάζια Σουαρέ είναι η ιδρυτής της μάρκας επώνυμων καλλυντικών «Anastasia Beverly Hills». Όπως και ο ιδρυτής του Facebook, έτσι και εκείνη τσεκάρει πρώτα το κινητό της, αμέσως μόλις ξυπνήσει, στις 7 το πρωί. Όπως φαίνεται, η πρώτη εφαρμογή που τσεκάρει κάθε πρωί είναι το Instagram. Πάντοτε πίνει δύο φλιτζάνια σκέτο καφέ και παίρνει ένα ελαφρύ πρωινό πριν απαντήσει στα μέιλ που έχει λάβει. Τα περισσότερα πρωινά, την επισκέπτεται στο σπίτι της ο προσωπικός της γυμναστής και κάνει την άσκησή της για μια ώρα. Και φυσικά, ποτέ δεν φεύγει από το σπίτι, αν δεν φτιάξει τα φρύδια της.



    ΣΧΟΛΙΑ