• Mononews TV

    Με τη γλώσσα του σώματος: 7 κόλπα για να αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις στην επόμενη συνέντευξή σας

    • NewsRoom

    Μήπως περάσατε πρόσφατα από κάποια συνέντευξη για δουλειά, είχατε όλα τα προσόντα, απαντήσατε σε όλες τις ερωτήσεις και, παρ’ όλα αυτά, σας απέρριψαν; Αν ναι, είναι πολύ λογικό να σκέφτεστε συνέχεια τι πήγε στραβά. Ιδίως αν σας ενδιέφερε πραγματικά η συγκεκριμένη δουλειά.

    Σκεφτήκατε ποτέ ότι η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στη γλώσσα του σώματος; Στη χειραψία που ανταλλάξατε, στη στάση σας ενώ καθόσασταν, ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο κοιτάζατε ή δεν κοιτάζατε τον άνθρωπο που σας έπαιρνε συνέντευξη;

    Κάθε φορά που κάνουμε κάτι, στέλνουμε στον άλλο μη λεκτικά μηνύματα για το τι σκεφτόμαστε, πώς νιώθουμε, τι φοβόμαστε. Και αυτή η εξωλεκτική επικοινωνία παίζει πολύ, πολύ σημαντικότερο ρόλο από τη λεκτική.

    Υιοθετώντας μια πιο κατάλληλη στάση, έναν πιο κατάλληλο τόνο όταν μιλάμε, χαλαρώνοντας την αναπνοή μας και κοιτώντας τον άλλο στα μάτια μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας μας.

    Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί της Cognitive Group, της εξειδικευμένης ομάδας της Microsoft Dynamics που αναλαμβάνουν να συνδέσουν τα μεγαλύτερα ταλέντα με τις καλύτερες εταιρείες που υπάρχουν…



    ΣΧΟΛΙΑ