• Mononews TV

    Από τη Σαντορίνη το restart του τουρισμού – «Η Ελλάδα είναι ανοιχτή»


    Με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σήμα για την επανέναρξη του τουρισμού στην Ελλάδα, μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

    «Δεν με ενδιαφέρει αν γίνει η Ελλάδα ο νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη, με ενδιαφέρει να είναι ασφαλής προορισμός», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στους ανταποκριτές του ξένου Τύπου.

    Το ελληνικό καλοκαίρι «δεν είναι απλά και μόνο η θέα και το ηλιοβασίλεμα», αλλά είναι «άποψη και συναίσθημα», υπογράμμισε.

    Καλώντας όλους να βιώσουν εκ νέου το συναίσθημα αυτό, «η Ελλάδα είναι ανοιχτή» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «με την επιτυχία που σημειώσαμε στην αντιμετώπιση του ιού, η χώρα μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της».

    Στόχος είναι στο εξής να «έχουμε βιώσιμο τουρισμό», περιέγραψε ο ίδιος και έστειλε καθαρό μήνυμα: «Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε τους ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή».

    Από τον διασημότερο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, τη διάσημη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του δυνατό μήνυμα και σήμανε το restart του τουρισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ