Menu
1.34%
Τζίρος: 166.29 εκατ.

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές αύριο λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Μιχαηλίδου: Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Μια δράση που στηρίζει στην πράξη την οικογένεια και προσφέρει στους γονείς με βρέφη και νήπια μια αξιόπιστη λύση στην καθημερινή φροντίδα των παιδιών τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά Εθνική Στρατηγική για τη Στέγαση
Μιχαηλίδου: Από σήμερα τα 150 ευρώ ανά παιδί στους λογαριασμούς 950.000 νοικοκυριών
Δόμνα Μιχαηλίδου: Ενημερώνει τους γονείς για την πλατφόρμα «Νταντάδες της γειτονιάς» μέσα από ένα παιδικό δωμάτιο
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», που συμβάλλει στην εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στηρίζει έμπρακτα γονείς με βρέφη και νήπια, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα.

Στις 24 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την εγγραφή επιμελητών και επιμελητριών, ενώ με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι όροι συμμετοχής των ωφελούμενων μητέρων και γονέων, καθώς και των επιμελητών και επιμελητριών για τη φροντίδα βρεφών και νηπίων.

1

«Οι “Νταντάδες της Γειτονιάς” εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα. Είναι μια δράση που στηρίζει στην πράξη την οικογένεια και προσφέρει στους γονείς με βρέφη και νήπια μια αξιόπιστη λύση στην καθημερινή φροντίδα των παιδιών τους. Ωφελούμενες είναι οι εργαζόμενες, οι αυτοαπασχολούμενες και οι άνεργες μητέρες.

Για ένα παιδί, το ατομικό εισόδημα της μητέρας μπορεί να φτάνει έως τις 24.000 ευρώ, για δύο παιδιά έως τις 27.000 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά καταργούμε τα εισοδηματικά κριτήρια για τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι για πρώτη φορά λαμβάνεται κοινωνική μέριμνα και για τις φοιτήτριες και τις σπουδάστριες μητέρες.

Με τη δράση δημιουργείται το αναγκαίο συνεκτικό πλαίσιο, ώστε η φροντίδα του παιδιού να μη γίνεται εμπόδιο στη συνέχιση της επαγγελματικής ζωής ή των σπουδών των γονέων και ιδίως των μητέρων», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η δράση στοχεύει στην προώθηση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στην απασχόληση, μέσω της εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, αλλά και στην ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Καλύπτει μέρος της αμοιβής του επιμελητή ή της επιμελήτριας μέσω voucher, ώστε γονείς ή πρόσωπα που έχουν την επιμέλεια βρεφών και νηπίων να εξασφαλίζουν κατ’ οίκον φροντίδα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, της αναζήτησης εργασίας ή των σπουδών τους. Αφορά βρέφη και νήπια ηλικίας από 2 μηνών έως 2 ετών και 6 μηνών.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ?https://bit.ly/3de5Kl9

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bold Villa: Μια κορδέλα νερού αιωρείται πάνω από την Πελοπόννησο

Λειτουργούν 117.022 ποντοπόρα πλοία και ναυπηγούνται άλλα 9.012 πλοία

Μαρία Αγγελικούση (Maran Tankers): Παρέλαβε το νεότευκτο Maran Myrsini στο οποίο ύψωσε την ελληνική σημαία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fife Arms: Τώρα μπορείτε να κοιμηθείτε στο μυστικό δωμάτιο της Coco Chanel – mononewsTV
Spotify: Άλλο πραγματικός καλλιτέχνης, άλλο Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι είναι το «AI Personas» – mononewsTV
Theon: Μια ανάσα από τα €3 δισ. κεφαλαιοποίηση – mononewsTV
Φωτιές: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις – Στο 100% η κρατική ενίσχυση για επισκευές και ανακατασκευές – mononewsTV
Deal 50 εκατομμυρίων στα ακίνητα για Eurobank-Prodea – mononewsTV
Πού αγοράζουν ακίνητα Κόκκαλης, Προκοπίου, Πατέρας, Μελισσανίδης, Μαρτίνος, Διαμαντίδης – mononewsTV
Ο Σωκράτης Κόκκαλης μπαίνει στο Ελληνικό – mononewsTV
Metlen: Εμβληματική συμφωνία προμήθειας γαλλίου με κορυφαία αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας – mononewsTV
Atrium House: Μια σύγχρονη κατοικία με θέα στον Θερμαϊκό – mononewsTV
Οι επενδύσεις που ξαναδίνουν στη Σταδίου τη χαμένη της αίγλη – mononewsTV