Δοκιμάστε αυτές τις φανταστικές καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου. Είναι ό,τι πρέπει για πάρτι, θα ξετρελαθούν όλοι σας οι καλεσμένοι!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
- 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο (αν δεν σας αρέσει η γεύση, χρησιμοποιείστε κανονικό βούτυρο)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε κατά τα φτερά κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το ξύδι από κρασί, και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετούμε τα φτερά στη σάλτσα, σκεπάζουμε και και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για ακόμη 30 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να πήξει. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.
Πηγή: tasty-day.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κάνε διατροφή χωρίς να αδειάσει η τσέπη σου! Με αυτούς τους τρόπους θα το καταφέρεις
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακαλιάρος με μπαρμπουνοφάσουλα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έχετε λιγούρα; Αυτά είναι τα 5 σνακ για να την… ξεγελάσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη