• City Stories

    Τραχανότο με παντζάρι και κοτόπουλο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Λαχταριστό τραχανότο με υπογραφή Άκη Πετρετζίκη και γεύση ονειρική! Ιδανικό για μέρες που θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό αλλά.. νόστιμο! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

    Συστατικά
    Για το κοτόπουλο

    250 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
    500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους 5×5 εκ.
    ½ σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. εστραγκόν ξερό
    100 γρ. ζωμός κοτόπουλο, ζεστός
    1 κ.σ. κάρυ σκόνη
    2 τμχ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    ελαιόλαδο
    αλάτι
    φρέσκο πιπέρι
    Για το τραχανότο

    200 γρ. παντζάρια βρασμένα
    1 τμχ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    300 γρ Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις
    800 γρ. ζωμός κοτόπουλο ζεστός
    50 γρ. βούτυρο
    100 γρ. παρμεζάνας
    1 τμχ λαιμ (χυμό)
    ελαιόλαδο

    Μέθοδος Εκτέλεσης
    Για το κοτόπουλο

    Σε ένα καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη σε ένα άλλο σκεύος.
    Στο ίδιο καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    Προσθέτουμε το σκόρδο και το εστραγκόν και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα.
    Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με τον ζεστό ζωμό.
    Προσθέτουμε το κάρυ και σιγομαγειρευουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε αν χρειαστεί.
    Αφήνουμε στην άκρη.
    Για το τραχανότο

    Πολτοποιούμε τα παντζάρια στο μούλτι και αφήνουμε στην άκρη.
    Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
    Ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
    Ρίχνουμε μέσα το Τραχανότο και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
    Προσθέτουμε μια κουταλιά ζωμό κοτόπουλο (ζεστό) μέσα στο Τραχανότο, ανακατεύουμε και περιμένουμε να τραβήξει όλη την υγρασία.
    Προσθέτουμε τον πουρέ από τα παντζάρια και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε σιγά σιγά με την κουτάλα τον υπόλοιπο ζωμό. Περιμένουμε να απορροφήσει την προηγούμενη κουταλιά μέχρι να ρίξουμε την επόμενη.
    Μόλις τελειώσει όλος ο ζωμός, αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον χυμό από το λαιμ.
    Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει.
    Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και διορθώνουμε αν χρειαστεί.
    Σερβίρουμε αμέσως το Τραχανότο μαζί με το κοτόπουλο.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλλη Κοκκίνου: Αγνώριστη χωρίς μακιγιάζ και ρετούς (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ίδια ο παππούς της! Δείτε την κούκλα εγγονή του Νίκου Κούρκουλου (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O Γιώργος Μαζωνάκης κάνει επαγγελματική «στροφή»



    ΣΧΟΛΙΑ