• City Stories

    ΣΟΚ: Πόσο κακό τελικά κάνει μια «αθώα» τσίχλα στην υγεία μας;

    τσίχλα


    Πόσο αθώα τελικά είναι η τσίχλα που αποζητάμε όταν είμαστε αγχωμένοι ή.. βαριόμαστε; Πόσες φορές δεν έχεις σκεφτεί να ζητήσεις μια τσιχλίτσα αντί για ένα σνακ ή ένα ανθυγιεινό τσιγάρο; Την επόμενη φορά που θα τη ζητήσεις, ξανασκέψου το!

    Και αυτό γιατί η «σκοτεινή» πλευρά της τσίχλας κρύβεται σε ένα συστατικό, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

    Πρόκειται για τα νανοσωματίδια του διοξειδίου του τιτανίου, ένας λευκαντικός παράγοντας που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της υφής των τροφίμων και βρίσκεται – εκτός από τις τσίχλες – στη μαγιονέζα, στο ψωμί, ακόμα και την οδοντόπαστα.

    Η χρόνια έκθεση σε αυτή την ουσία μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό σύστημα, ιδιαίτερα το έντερο, όπου τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα υποτίθεται ότι πρέπει να απορροφηθούν σύμφωνα με την αναδυόμενη έρευνα.

    Σε εργαστηριακές δοκιμές στα κύτταρα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε νανοσωματίδια οξειδίου του τιτανίου έκανε πιο δύσκολη στα εντερικά κύτταρα την απορρόφηση του σιδήρου, του ψευδάργυροου, και των λιπαρών οξέων.

    Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα, καθώς οι μελετητές εξέτασαν τις επιδράσεις σε απομονωμένα κύτταρα.

    Πηγή: Bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρευνα: Που κατασκευάζεται το αυτοκίνητό σας;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 20 κλισέ φράσεις που λένε οι γυναίκες (και τι πραγματικά εννοούν)!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόκριες στην πόλη: Όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αθήνας για το τριήμερο



    ΣΧΟΛΙΑ