ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απανταχού cheese lovers ενωθείτε! Ήρθε η μέρα να γιορτάσουμε με μια τυρένια απόλαυση με άρωμα Ιταλίας και γεύση… ονειρική! Φτιάξτε αυτό το ”ποίημα” σήμερα και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά
200 γρ οποιοδήποτε κοφτό μακαρονάκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι ανάμεικτες πιπεριές
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνα
1/2 φλιτζάνι ανάμεικτες ελιές
1-2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί ( διάφορα είδη )
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
150 γρ βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό για περίπου 9 έως 11 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε τα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ακολούθως, τα μανιτάρια, τις ελιές και το σπανάκι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πουρέ ντομάτας και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό τυρί. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο του τυριού ομοιόμορφα και ολοκληρώνουμε με τη φρυγανιά. Προσθέτουμε τους κύβους του βουτύρου στην επιφάνεια το ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 160-180 βαθμούς.
Πηγή: tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απάντηση Μητσοτάκη για παραβατικότητα: Στο ζήτημα της νομιμότητας παντού, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω
- Μητσοτάκης για καλώδιο: Πρέπει η Κύπρος να αποδείξει ότι θέλει το έργο
- Μητσοτάκης: Δεν έχω πρόθεση να αλλάξω τον εκλογικό νόμο – Προτεραιότητά μου η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος
- Χατζηθεοδοσίου: Απόλυτα σωστή η μείωση της φορολογίας αλλά απουσιάζουν μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και τόνωσης της επιχειρηματικότητας
