• City Stories

    Έξι σοκολατερί στην Αθήνα που θυμίζουν… Παρίσι! Για αχνιστές σοκολάτες σε ζεστούς χώρους

    • Contributor


    Η Αθήνα έχει πολλούς κρυμμένους «παράδεισους» για όσους αγαπούν την σοκολάτα που αγκαλιάζει γευστικά χειμωνιάτικες στιγμές μας.

    Cafe με υπέροχη διακόσμηση που μας ταξιδεύει στο χρόνο προσφέρουν μυρωδάτα και αχνιστά ροφήματα σοκολάτας στα οποία δύσκολα αντιστεκόμαστε αν αγαπάμε το άρωμα του κακάο. Ιδανική συντροφιά για τις χαμηλές θερμοκρασίες και ευκαιρία για συνάντηση με φίλους. Το άρωμα και μόνο της σοκολάτας μας μεταφέρει στην παιδική μας ηλικία και την ζεστασιά της και μας αρέσει να ανατρέχουμε σε αυτή σαν ένα διάλειμμα. Ακόμα και αν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας τρέχουν, ξεκλέψτε χρόνο για μοναδικές γευστικές εμπειρίες σε όμορφα καφέ της πόλης που έχουν παράδοση στο να προσφέρουν το ρόφημα που πολλοί από εμάς αγαπάμε: την ζεστή σοκολάτα και μάλιστα σε πολλές και ενδιαφέρουσες παραλλαγές της.

    1) Petite Fleur

    Mια ατμόσφαιρα που μας ταξιδεύει σε άλλη εποχή, με ένα άγγιγμα φινέτσας από το παρελθόν. Στο Petite Fleur πίνουμε ζεστά ροφήματα και εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα σε ενδιαφέρουσες – γευστικά- παραλλαγές υπό τους ήχους κυρίως της Jazz του 30′. Ενα μεγάλο φλιτζάνι με αχνιστό ρόφημα καταφθάνει στο τραπέζι μας και η ζεστασιά πλημμυρίζει τον χώρο. Νιώθουμε να βρισκόμαστε στο Παρίσι.

    Ομήρου 44, Κολωνάκι, 210 3613169 / Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι, 210 6814825

    2) Clemente VIII

    To Clemente βρίσκεται στη στοά Σπυρομήλιου στο City Link. Yψηλή αισθητική. Ατμοσφαιρικότητα. Εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα σε διαφορετικές γεύσεις και αρώματα.

    Συνοδεύεται με σνακ – επιβράβευση για τον ουρανίσκο μας.

    Βουκουρεστίου 3, Κέντρο

    3) Dark Side of Chocolate

    Το ισόγειο μιας πολυκατοικίας του 1930 στο κέντρο της Αθήνας γίνεται ένα ζεστό στέκι για όσους θέλουν να απολαύσουν χειροποίητα αριστουργήματα από σοκολάτα. Μάλιστα, αξιζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιείται μια ειδική σπάνια ποικιλία σοκολάτας που έρχεται από μια μικρή φυτεία στο Περού. Σοκολατάκια που περιέχουν βασιλικό, μπαχάρι, ξύσμα από λαίμ, τσίλι ή ροζ πιπέρι και δεντρολίβανο. Ροφήματα που υπόσχονται μια ξεχωριστή εμπειρία για τον ουρανίσκο.

    Σόλωνος 49, Αθήνα

    Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr 



    ΣΧΟΛΙΑ