• City Stories

    Μια ιδιαίτερη κατοικία στη Σκιάθο με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο! (pics)

    House in Achladies


    Σε ένα παραθαλάσσιο μέρος της Σκιάθου, μακριά από το κέντρο και την καρδιά του τουρισμού, υψώνεται μια διαφορετική και πού ιδιαίτερη θερινή κατοικία που ελκύει αμέσως το μάτι κάθε περαστικού. Τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατοικίας, η οποία φέρει το όνομα “House in Achladies” ή αλλιώς “Σπίτι στις Αχλαδιές”, την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες κατοικίες και της προσδίδουν μια μοναδική “αρχιτεκτονική προσωπικότητα”.

    Το “House in Achladies” σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Λυδία Ξυνογαλά και είναι χτισμένο σε ένα επικλινές τριγωνικό οικόπεδο πάνω από τη θάλασσα. Αποτελείται από μια σειρά παράλληλων όγκων, που δημιουργήθηκαν από τοίχους αντιστήριξης, χαρακτηριστικό το οποίο ταιριάζει απόλυτα στο Μεσογειακό τοπίο. Οι όγκοι αυτοί είναι τοποθετημένοι σε διαφορετικό υψόμετρο ο ένας από τον άλλον, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ισορροπία πολλών και διαφορετικών επιπέδων.

    House in Achladies

    House in Achladies

    Η κατοικία είναι σχεδιασμένη και χτισμένη με τέτοιο τρόπο, που η είσοδος του επισκέπτη του δημιουργεί την αίσθηση ενός τηλεσκοπίου μέσα από το οποίο δύναται να δει το εσωτερικό του σπίτι. Παράλληλα, όμως, η διαμόρφωση των χώρων της κατοικίας, επιτρέπουν στον επισκέπτη να απολαύσει την θέα της θάλασσας που απλώνεται μπροστά του, γεννώντας του μια σειρά από όμορφα συναισθήματα και χαρίζοντας του ταυτόχρονα, τόσο την αίσθηση της ιδιωτικότητας στο εσωτερικό μέρος όσο και την αίσθηση της απεραντοσύνης στο εξωτερικό.

     

    House in AchladiesHouse in Achladies

    Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο “House in Achladies” αποτελούν μια ακόμη ιδιαιτερότητα της εν λόγω κατοικίας και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στα υλικά υπάρχει ένας υπέροχος συνδυασμός σκυροδέρματος στους τοίχους, μωσαϊκού στα δάπεδα και χαλικιού στις στέγες, ενώ όλη αυτή η μείξη συμπληρώνεται με το πράσινο της φύτευσης γύρω από την κατοικία. Πρόκειται για μια κατοικία με ύφος και χαρακτήρα, η οποία δημιουργεί ποικίλες αισθήσεις και επιτυγχάνει την απόλυτη αρμονία.

    House in Achladies

    Αξίζει να σημειωθεί πως το μωσαϊκό που χρησιμοποιήθηκε στα δάπεδα, αποτελεί ένα στοιχείο που μας παραπέμπει σε παλαιότερες ελληνικές κατοικίες και έτσι η σύνδεση με την παράδοση είναι εμφανής. Ωστόσο, το “House in Achladies” αποτελεί, αναμφισβήτητα, μια πολύ μοντέρνα κατοικία που εντάσσεται στο τοπίο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Τα σύγχρονα στοιχεία της εντείνονται με την ενσωμάτωση επίπλων και αποθηκευτικών χώρων στους τοίχους, που της προσδίδουν όχι μόνο ομορφιά και αισθητική, αλλά και πρακτικότητα.

    House in Achladies

    Οι συνδυασμοί, οι μείξεις και οι αλληλουχίες που διαθέτει το “House in Achladies” το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πρωτότυπα σπίτια του όμορφο νησιού της Σκιάθου.

    Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Λυδίας Ξυνογαλά εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαμόρφωση γραφείου με ταυτότητα, δυναμισμό και αισθητική στα Ιωάννινα (11 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισόγειο διαμέρισμα με άπλετο φως και πνοή σπιτικής θαλπωρής στα Χανιά (8 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εντυπωσιακή αποκατάσταση και επισκευή παλαιού νεοκλασικού κτιρίου στη Χίο! (13 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ