City Stories

Μια μόνιμη κατοικία στο Πανόραμα σχεδιασμένη σε mood διακοπών (pics)

  • NewsRoom


“Ένα σπίτι σαν να είμαστε μόνιμα σε διακοπές. Αυτό ήταν το όνειρό μας!». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της χαμογελαστής, φιλόξενης ιδιοκτήτριας που επιμένει πως από τότε που εγκαταστάθηκαν στο νέο τους σπίτι, την περασμένη άνοιξη, δεν το εγκατέλειψαν ούτε στιγμή. Χαίρονται τους άνετους χώρους, απολαμβάνουν τη φύση και την υπέροχη πισίνα που γίνεται μέρος του σπιτιού, λατρεύουν να δέχονται διαρκώς φίλους τόσο οι ίδιοι, όσο και τα δύο παιδιά τους.

Το όνειρό τους εμπιστεύτηκαν στη σχεδιαστική ομάδα της αρχιτέκτονα Αθηνάς Πεντεφούντα και της διακοσμήτριας Δέσποινας Βαφειάδου, οι οποίες έβαλαν τα δυνατά τους να εκπληρώσουν κάθε τους επιθυμία. Την αρχιτεκτονική μελέτη ολοκλήρωσε η Αθηνά Πεντεφούντα φροντίζοντας, εκτός από την άψογη διαρρύθμιση των χώρων, να απομονώσει και την κατοικία από τη θέα των γειτονικών σπιτιών, υψώνοντας έναν πέτρινο τοίχο που λειτουργεί σαν φράγμα προς την πλευρά του δρόμου. Έτσι, περιφρουρείται η ιδιωτικότητα της οικογένειας και η θέα εστιάζει στο πιο ενδιαφέρον σημείο της περιοχής.

Στόχος ήταν να υπάρχει μια περιρρέουσα αίσθηση του μέσα έξω, χωρίς σαφή όρια του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, κάτι που επιτεύχθηκε με τα τεράστια ανοίγματα, όπως και την προσπάθεια το στοιχείο του νερού να φτάνει πολύ κοντά στο σπίτι. Γι’ αυτό μια στενή λωρίδα νερού ρέει παράλληλα με τον πέτρινο τοίχο και φτάνει ακριβώς έξω από την τζαμαρία του καθιστικού, ώστε να γίνεται ορατό από μέσα.

Το λιτό κέλυφος της κατοικίας σε απόλυτη συνέπεια με το αφαιρετικό εσωτερικό του, περιλαμβάνει άνετους, άμεσα φωτιζόμενους και ανοιχτόκαρδους χώρους, ώστε η οικογένεια να βιώνει κάθε σημείο του σπιτιού με άνεση. Στο ισόγειο, αμέσως μετά την είσοδο, σε ενιαίο χώρο ακολουθεί η υπέροχη ξύλινη τραπεζαρία Nur συνδυασμένη με δερμάτινες καρέκλες της Baxter και φωτιστικά της Artemide ενώ ακολουθεί ένα άνετο καθιστικό όλα από το Moda Bagno Concept Store.

Το τραπέζι μέσης και δύο πουφ της Moroso από το Area Domus συμπληρώνουν διακριτικά τη διακόσμηση, όπως και κάποια ιδιαίτερα αντικείμενα. To ξύλινο δάπεδο αναδεικνύει ιδανικά το μακρόστενο χώρο που ακολουθεί τη διάταξη του σπιτιού ενώ μια σειρά από κάθετα στοιχεία στον τοίχο γίνονται η νοητή συνέχεια του εξωτερικού πέτρινου τοίχου δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι με το φυσικό φως.

Δίπλα σε δικό της αυτόνομο χώρο, η μεγάλη κουζίνα της Bulthaup από το Moda Bagno Concept Store, λειτουργική και εργονομική, ήταν η ιδιαίτερη προτίμηση της ιδιοκτήτριας. Με άπλετους αποθηκευτικούς χώρους συμπληρώνεται ιδανικά από το ξύλινο τραπέζι της Roche Bobois και εξαίρετα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα του Room Service. Στον επάνω όροφο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια με τα αντίστοιχα μπάνια.

Το master bedroom απολαμβάνει στο έπακρο τη θέα του κήπου και της πισίνας και εστιάζει στην ηρεμία και την απλότητα που τόσο άψογα “υπηρετούν” τα έπιπλα του οίκου Gervasoni, σχεδιασμένα από την Paola Navone από το Moda Bagno Concept Store και τα φωτιστικά της Artemide. Στα παιδικά δωμάτια η φαντασία αφέθηκε ελεύθερη να αγγίξει τις παιδικές ψυχές με ειδικές κατασκευές και ένα αληθινά απολαυστικό αποτέλεσμα.

Ο εξωτερικός χώρος με δάπεδο που ντύθηκε από γρανίτη από τον Κιουρκτσόγλου, εξοπλίστηκε με έπιπλα του Room Service, όπως η τραπεζαρία της Kettal και οι πελώριες ζαρντινιέρες. Άνεση, ιδιαίτερο στυλ, σύγχρονο ύφος σε ένα μοναδικής αισθητικής αποτέλεσμα με κυρίαρχα στοιχεία το νερό και την πέτρα.

Φωτογραφία: Ιωάννα Ρουφοπούλου

Πηγή: www.glow.grΣΧΟΛΙΑ