Πρόκειται για ένα υπέροχο ορεκτικό. Αν είστε λάτρεις των μανιταριών, αυτή η συνταγή με γεμιστά μανιτάρια portobello στον φούρνο, με το λιωμένο τυρί από πάνω, θα σας καταπλήξει. Είναι εύκολη και πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε, ενώ μην ξεχνάτε ότι ταιριάζει τέλεια με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Τι υλικά χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι μαγειρεμένο
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα κι αν το θέλετε λιγότερο αλμυρό βάλτε κίτρινα τυριά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά (πορτοκαλί ή κίτρινη)
Πώς θα το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσάνι και το μαύρο μέρος από την κάτω πλευρά του μανιταριού και από πάνω βγάζουμε την πρώτη φλούδα.
- Tοποθετούμε τα μανιτάρια πάνω σε φύλλο ψησίματος και τα ψήνουμε για 4 λεπτά
- Την ώρα που ψήνουμε τα μανιτάρια σωτάρουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για δύο λεπτά.
- Ανακατεύουμε με ρύζι, και το μισό τυρί
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λαχταριστό και πανεύκολο κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις ιδέες για λαχταριστά σνακ με ψωμί του τοστ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 10 μυστικά της τέλειας μακαρονάδας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρύθμιση δανείου και ευθύνη του εγγυητή: Πότε η τράπεζα μπορεί να στραφεί εναντίον του για ολόκληρο το χρέος
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά τα έργα θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ
