• City Stories

    Λαχταριστό vegan chocolate cake από τον Γιώργο Τσούλη


    Ο Γιώργος Τσούλης δίνει την συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο vegan chocolate cake, που θα θέλετε να το φάτε όλο! Φτιάξτε το και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Υλικά

    Για τις βάσεις:

    • 400 γρ. Μαύρη ζάχαρη ακατέργαστη
    • 450 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
    • 80 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο
    • 4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
    • 2 γρ. Σόδα
    • Αλάτι
    • 400 ml. Γάλα αμυγδάλου
    • 2 κ.σ. Ξύδι
    • 200 ml. Ηλιέλαιο
    • 1 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
    • 200 γρ. Βούτυρο αμυγδάλου

    Για την επικάλυψη:

    • 200 γρ. Φυστικοβούτυρο
    • 80 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο
    • 30 ml. Σιρόπι σφενδάμου
    • 100 ml. Γάλα αμυγδάλου
    • 100 γρ. Άχνη ζάχαρη
    • 100 γρ. Βούτυρο αμυγδάλου
    • Φιστίκια peanuts για το σερβίρισμα

    Προετοιμασία και Εκτέλεση

    1. Βουτυρώνουμε και κακαώνουμε 2  στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. (Μπορούμε αν θέλουμε να στρώσουμε λαδόκολλα στον πάτο τους.).
    2. Εκτέλεση για την τούρτα: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το ξύδι, το ηλιέλαιο, τη βανίλια εκχύλισμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
    3. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και σιγά σιγά με ένα κουτάλι ρίχνουμε μέσα στον κάδο το μείγμα αλευριού-κακάο.
    5. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το μοιράζουμε στις δύο φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 – 35 λεπτά.
    6. Όταν ψηθούν οι βάσεις τις ξεφορμάρουμε και τις αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.
    7. Εκτέλεση για την επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο αμυγδάλου μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
    8. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    9. Σύνθεση γλυκού: Τοποθετούμε τη μία βάση στο σκεύος που θα σερβίρουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της τη μισή επικάλυψη. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση και απλώνουμε την υπόλοιπη επικάλυψη.
    10. Τέλος πασπαλίζουμε με φιστίκια peanuts και σερβίρουμε.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η τέλεια συνταγή για νόστιμη σιφνέικη ρεβιθάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστικός μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Αργυρώ



    ΣΧΟΛΙΑ