• Κινηματογραφικές βραδιές στη βεράντα ή στον κήπο: Tips και ιδέες για μια αξέχαστη βραδιά!

    Για να οργανώσει και να περάσει κανείς μια super κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι του, δεν χρειάζεται κάτι ακραίο. Το μόνο που απαιτείται είναι κέφι, καλή οργάνωση και μερικές χρήσιμες συμβουλές!

    Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε χαζέψει φωτογραφίες από σπίτια με συστήματα home theater ή home cinema; Κι όμως, για να διοργανώσει και να περάσει κανείς μια super κινηματογραφική βραδιά, δεν χρειάζεται κάτι εξεζητημένο. Το μόνο που απαιτείται είναι κέφι, καλή οργάνωση και μερικές χρήσιμες συμβουλές!

    Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…

    Καλοκαιράκι είναι, ζέστη έχει, εξωτερικό χώρο διαθέτουμε… Αν υπάρχει και τηλεόραση ή ένας προτζέκτορας, δεν μας λείπει τίποτα από τα βασικά! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, σε πρώτη φάση, είναι να δούμε πού και πώς θα οργανώσουμε την προβολή μας, για μια κινηματογραφική βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη!

    Υπάρχουν, όμως, κάποιες κινήσεις που μπορούν να απογειώσουν τη βραδιά μας και μια από αυτές είναι η ίδια η οργάνωση.

    Βήμα 1

    Επιλέγουμε τι θα δούμε

    Η επιλογή της ταινίας ή της σειράς που θα δούμε αποτελεί βασικό συστατικό για την επιτυχία του εγχειρήματος.

    Ποιοι θα είμαστε; Έχει σημασία. Φίλοι; Οικογενειακά; Ή μήπως με τον καλό / την καλή μας ή το πρόσωπο που μας αρέσει;

    Ανάλογα με το ποιοι θα είμαστε, θα επιλέξουμε και τι θα δούμε και καλό είναι να το έχουμε κάνει από πριν για δύο λόγους: α) για να μην ψάχνουμε τελευταία στιγμή και β) για να ετοιμάσουμε, αν θέλουμε, μια θεματική βραδιά!

    Αν, για παράδειγμα, θέλετε μια ταινία που να αρέσει σε όλους, επιλέξτε κάτι κλασικό, όπως περιπέτειες τύπου Indiana Jones, ένα κλασικό film noir σαν το Casablanca ή μια απολαυστική ρομαντική κομεντί όπως το Breakfast at Tiffany’s.

    Σκηνή από την ταινία Casablanca

    Θα μπορούσε να είναι ακόμη οι περιπέτειες του Ροζ Πάνθηρα ή παλιός, καλός ελληνικός κινηματογράφος!

    Αν υπάρχουν και παιδιά στην παρέα, μπορούμε να δούμε Harry Potter ή τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, Αστερίξ και Οβελίξ, ένα μιούζικαλ που θα απολαύσουν όλοι, όπως το La La Land ή το Mamma Mia, μία βραβευμένη ταινία όπως το αριστουργηματικό La vita è bella (Η ζωή είναι ωραία) του Ρομπέρτο Μπενίνι ή το άκρως συγκινητικό Hachiko η ιστορία ενός σκύλου.

    FRIENDS

    Οι σειρές, επίσης, έχουν κι εκείνες θέση στις καλοκαιρινές μας βραδιές ειδικά αν είμαστε παρέα! Τα Φιλαράκια, Game of Thrones, Monty Python’s, The Crown, Twin Peaks έχουν αφήσει εποχή και τις απολαμβάνουμε ξανά και ξανά, ανάλογα με τη διάθεση και το κλίμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

    Βήμα 2

    Διαμορφώνουμε τον χώρο μας

    Το επόμενο βήμα είναι να διαμορφώσουμε έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο, με άνετα καθίσματα, μαξιλαράκια, ατμοσφαιρικό φωτισμό, μερικές κουβερτούλες αν η βραδιά είναι λίγο πιο δροσερή.

    Το σκηνικό έχει κι αυτό τη σημασία του!

    Εδώ μπορούμε να πάρουμε ιδέες και να βρούμε λύσεις στο νέο concept Urban Kipos της Praktiker.

    Το πολυμορφικό σετ κήπου Nattera Olea, για παράδειγμα, ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα σενάρια, αφού μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ό,τι διάταξη θέλουμε!

    Σετ Κήπου Πολυμορφικό Nattera Olea 5 Τεμάχια
    Σετ Κήπου Πολυμορφικό Nattera Olea 5 Τεμάχια
    Σετ Κήπου Πολυμορφικό Nattera Olea 5 Τεμάχια
    Σετ Κήπου Πολυμορφικό Nattera Olea 5 Τεμάχια
    Σετ Κήπου Πολυμορφικό Nattera Olea 5 Τεμάχια
    Σετ Κήπου Πολυμορφικό Nattera Olea 5 Τεμάχια

    Οι επιλογές, όμως, είναι πολλές και οι πιθανοί συνδυασμοί επίσης!

    Σετ Μπαλκονιού Nattera Marseille
    Σετ Μπαλκονιού Nattera Marseille
    Σετ Μπαλκονιού Wicker
    Σετ Μπαλκονιού Wicker

    Βήμα 3

    Σνακ, φαγητό, ποτά και αναψυκτικά

    Σινεμά χωρίς σνακ δεν λέει! Ετοιμάζουμε, λοιπόν, το… μενού: ποπ-κορν, πίτσα, αναψυκτικά και ποτά ή κάτι που να συνδέεται με το θέμα της ταινίας μας, όπως σπαγγέτι για τον Νονό, νάτσος για προβολές με μεξικάνικο αέρα, φοντί για τις γαλλικές κομεντί και ούτω καθ’ εξής.

    Συσκευή Ποπ-Κορν Ariete 2956/1
    Συσκευή Ποπ-Κορν Ariete 2956/1

    Μπορούμε επίσης να συνδυάσουμε σινεμά και μπάρμπεκιου. Η ευρηματικότητα είναι το παν!

    Βήμα 4

    Τώρα, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι! Μαζευόμαστε, διασκεδάζουμε, απολαμβάνουμε βραδιές κινηματογράφου από την άνεση του σπιτιού μας. Με διάλειμμα ή χωρίς, νωρίς ή αργά, χωρίς στρίμωγμα, μετακινήσεις, ταλαιπωρία. Μόνο με τους αγαπημένους μας! Ίσως και μερικά αντικουνουπικά!

    Urban Kipos by Praktiker

    Στην Ελλάδα είμαστε του… έξω. Μας αρέσει να καθόμαστε στο μπαλκόνι μας, να ψήνουμε στον κήπο, βλέπουμε σινεμά έξω, βγαίνουμε έξω, γελάμε έξω, κοιμόμαστε έξω. Γενικά, είμαστε έξω καρδιά!

    Έχοντας πλήρη επίγνωση αυτού, η Praktiker ήρθε να μας συστήσει το concept Urban Kipos. Μια ξεχωριστή, αλλά και πλήρη κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών απαραίτητων για να δημιουργήσουμε την πιο μαγευτική πράσινη και βιώσιμη όαση στο σπίτι μας.

    Ο Urban Kipos by Praktiker είναι ένας χώρος γεμάτος έμπνευση, με 6.000 προϊόντα από 40 διαφορετικές κατηγορίες και ιδέες που θα μας κάνουν να ζήσουμε καλύτερα έξω.

    Όλα αυτά έχοντας στο πλευρό μας τους Kipos Experts, δηλαδή τους εξειδικευμένους επαγγελματίες, αρχιτέκτονες τοπίου και γεωπόνους που θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε τον χώρο των ονείρων μας.

    Επίσης, πέραν από την υπηρεσία Kipos Experts, κάθε σύμβουλος πωλήσεων της Praktiker είναι και εκπαιδευμένος Kipos Expert για κάθε ανάγκη εξυπηρέτησης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το concept Urban Kipos εντάσσεται στην ευρύτερη υπόσχεση που έχει δώσει η Praktiker για το περιβάλλον. Να σταθεί αρωγός του αστικού πράσινου και να συνδράμει με τη λειτουργία της στη βιωσιμότητα. Αναλαμβάνει λοιπόν δράση με καινοτομίες, προσφέρει βιώσιμες επιλογές που φέρνουν τη φύση στο σπίτι μας, επενδύει σε πρωτοβουλίες και εκπαιδεύει το κοινό ώστε μέσα από απλές επιλογές και πράξεις να αλλάξει την ποιότητα ζωής στην πόλη!

    Στον τομέα της εκπαίδευσης μάλιστα, υλοποίησε μια πρωτότυπη βιβλιογραφική μελέτη βασισμένη στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία με τίτλο «Αστικοί κήποι στο κλίμα που αλλάζει», τα ευρήματα της οποίας έχουν ενδιαφέρον και ουσία και τα μοιράζεται με όλους εμάς, ώστε να αξιοποιηθούν εύκολα και ουσιαστικά στη ζωή μας, στο σπίτι μας, στην πόλη μας.