• City Stories

    Jazz στο Μουσείο: Ο Πέτρος Κλαμπάνης σε μία live streaming συναυλία από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

    Πέτρος Κλαμπάνης


    Συμβάλλοντας στη διατήρηση της επαφής με την τέχνη και τη μουσική στο σπίτι, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει απόψε στις 20:30 μέσω live streaming μια τζαζ συναυλία από τον Πέτρο Κλαμπάνη.

    Θέτοντας το μπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό jazz πρόγραμμα βιντεοσκοπημένο στο δωμάτιό του, με αγαπημένα jazz standards, τραγούδια από όλο τον κόσμο, αυτοσχεδιασμούς και δικές του συνθέσεις. Το μπάσο συνδιαλέγεται με κρουστά, φωνή και λούπες, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο ηχοτοπίο που παρουσιάζεται σε ψηφιακό περιβάλλον, με δωρεάν live streaming.

    Ποιος είναι ο Πέτρος Κλαμπάνης

    Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και πραγματοποίησε τις σπουδές του στη μουσική σε Άμστερνταμ και Νέα Υόρκη. Έχει εμφανιστεί σε ιστορικούς μουσικούς χώρους, όπως το Carnegie Hall, τα Lincoln Center και Kennedy Center στην Washington, ενώ έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, και στα διεθνούς φήμης φεστιβάλ North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και XJazz (Γερμανία).

    Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα «Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης» από το jazzonline.gr και ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums του 2015 στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR).

    Το 2017 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από τον αμερικάνικο τύπο και βραβεύτηκε ως το καλύτερο live άλμπουμ της χρονιάς από τα Βραβεία IMA (Independent Music Awards).

    Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον τέταρτο δίσκο του, με τίτλο Irrationalities, το οποίο χαίρει εξαιρετικής παγκόσμιας αποδοχής.

    Παρακολουθήστε το live-streaming δωρεάν στο Facebook event της εκδήλωσης απόψε στις 20:30!



    ΣΧΟΛΙΑ