• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: To νέο δολοφονικό αντικείμενο συναντά μια θρυλική ληστεία

    Από την ταινία Polaroid


    Για τους λάτρεις του κινηματογράφου, που βρίσκονται ακόμη στην πόλη και δεν έχουν αναχωρήσει για κάποιον προορισμό διακοπών, το μενού αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει μια διάσημη ληστεία στην Αμερική, με στόχο την ίδια τη μαφία, ένα ερωτικό παιχνίδι, ένα ψυχολογικό πείραμα, αλλά και μια δολοφονική φωτογραφική μηχανή.

    Polaroid

    Σκηνοθεσία: Λαρς Κλέβμπεργκ
    Παίζουν: Κάθριν Πρέσκοτ, Γκρέις Ζαμπρίσκι, Σαμάνθα Λόγκαν

    Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι μια vintage polaroid, που φτάνει στα χέρια της Μπερντ Φίτσερ, μιας εξωστρεφούς και μάλλον αντικοινωνικής έφηβου. Ο πρώτος άνθρωπος που θα φωτογραφίσει η Μπερντ πεθαίνει μυστηριωδώς και στη συνέχεια ακολουθούν ακόμα πιο περίεργοι θάνατοι, φίλων και συμμαθητών. Όταν η νεαρή κοπέλα ανακαλύψει πως σε όλες τις φωτογραφίες που τραβάει υπάρχει μια μυστηριώδης σκιά, θα αρχίσει με τη βοήθεια των φίλων να ξετυλίγει το κουβάρι μιας τρομακτικής ιστορίας.

    Σεξ και Ψυχανάλυση (Sibyl)

    Σκηνοθεσία: Ζιστίν Τριέτ
    Παίζουν: Βιρζινί Εφιρά, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Γκασπάρ Ουλιέλ, Σάντρα Ούλερ

    Η Σιμπίλ είναι μια ψυχοθεραπεύτρια, που έχει κουραστεί από τη δουλειά της και αποφασίζει να τα παρατήσει όλα, για να επιστρέψει σε αυτό που την παθιάζει όσο τίποτα, τη συγγραφή. Η Μαργκό, μια μπερδεμένη, ανερχόμενη ηθοποιός ζητάει πιεστικά τη βοήθεια της. Η Σίμπιλ τελικά υποκύπτει, όμως από τις πρώτες συναντήσεις τους αντιλαμβάνεται ότι η ασθενής της είναι ενδιαφέρουσα πηγή έμπνευσης για το βιβλίο της. Ενθουσιασμένη, σε βαθμό εμμονής μαζί της, θα την ακολουθήσει στα γυρίσματα της ταινίας της, ενώ θα αρχίσει να εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην θυελλώδη ζωή της πελάτισσάς της.

    Ποια Νομίζεις Ότι Είμαι (Celle Que Vous Croyez)

    Σκηνοθεσία: Σαφί Νεμπού
    Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Νικόλ Γκαρσιά, Φρανσουά Σιβίλ

    Η Κλερ είναι μία διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών και καθηγήτρια πανεπιστημίου. Όταν ο νεότερος εραστής της, Λουντό την εγκαταλείπει λόγω διαφοράς ηλικίας, εκείνη, προκειμένου να τον κατασκοπεύσει, επινοεί ένα διαδικτυακό avatar, την εικοσιτετράχρονη Κλάρα. Με το νέο της πρόσωπο λοιπόν γοητεύει τον κολλητό του, τον Άλεξ. Η επικοινωνία τους ξεκινά αθώα, γρήγορα όμως η έλξη τους είναι ακαταμάχητη και ο Aλεξ πιέζει την Κλερ να συναντηθούν από κοντά. Εγκλωβισμένη στο πλασματικό της «πρόσωπο», εκείνη θα βρεθεί σε αδιέξοδο, μην μπορώντας να διαχωρίσει πού σταματάει η αλήθεια και πού αρχίζει το ψέμα.

    Η Ληστεία της μαφίας (Vault)

    Σκηνοθεσία: Τομ ΝτεΝούτσι
    Παίζουν: Τσαζ Παλμιντέρι, Γουίλιαμ Φορσάιθ, Κλάιβ Στάντεν, Σαμίρα Γουάιλι, Θίο Ρόσι, Ντον Τζόνσον

    Ο Τομ ΝτεΝούτσι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία της Αμερικής, που είχε στόχο την ίδια τη Μαφία. Δυο ληστές τραπεζών, όταν μετά από μια αποτυχημένη επιχείρηση, βρεθούν στη φυλακή, θα έρθουν σε επαφή με τα αφεντικά της ιταλικής μαφίας, που ελέγχουν το Ρόουντ Άιλαντ. Ένας Γάλλος συνεργάτης τους θα πλησιάσει τους δύο μικροκακοποιούς και θα τους προτείνει να ληστέψουν την τράπεζα, όπου όλοι οι μαφιόζοι φυλούν τα χρήματά τους.



    ΣΧΟΛΙΑ