• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μεγάλος πρωταγωνιστής

    • NewsRoom

    Από την ταινία «Ο κύριος Τζόουνς»


    Το ιστορικό ενδιαφέρον κυριαρχεί στις κινηματογραφικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας

    Το μενού των κινηματογραφικών προτάσεων αυτής της εβδομάδας φέρνει στο προσκήνιο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κυρίαρχες ιστορικές προσωπικότητές του, όπως ο Χίτλερ και ο Στάλιν, καθώς έχουμε δύο ταινίες με θέμα τον πόλεμο να «μπαίνουν» στις κινηματογραφικές αίθουσες. Παράλληλα, παρουσιάζεται η δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, η κινηματογραφική προσπάθεια με guest τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αλλά και η θριλερική εκδοχή του γνωστού παραμυθιού του Χάνσελ και της Γκρέτελ.

    Ο κύριος Τζόουνς (Mr. Jones)

    Σκηνοθεσία: Ανιέσκα Χόλαντ

    Παίζουν: Τζέιμς Νόρτον, Βανέσα Κέρμπι, Πίτερ Σκάρσγκαρντ, Τζόζεφ Μόουλ

    To 1933, ο Γκάρεθ Τζόουνς, Ουαλός δημοσιογράφος και σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ, έχει μία μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό του, μία συνέντευξη από τον ίδιο τον Χίτλερ, καθώς το Γ’ Ράιχ εξαπλώνεται και εξοπλίζεται εντυπωσιακά, αλλά και την περιέργεια να ανακαλύψει την πηγή της χρηματοοικονομικής στήριξης της αναπτυσσόμενης σοβιετικής βιομηχανίας σε καιρό οικονομικής κρίσης για την Ευρώπη.

    Στοχεύοντας σε μία συνέντευξη με τον ίδιο τον Στάλιν, βρίσκει τρόπο να φύγει για τη Μόσχα, όπου έρχεται σε επαφή με τον στρατευμένο στο όραμα του κομμουνιστικού καθεστώτος ανταποκριτή των New York Times, Ουόλτερ Ντουράντι και την Βρετανίδα ρεπόρτερ, Έϊντα Μπρουκς. Υποψιασμένος ότι το σοβιετικό καθεστώς κρύβει την αλήθεια, ο Γκάρεθ Τζόουνς θα βρεθεί στο Σταλίνο (σημερινό Ντόνετσκ) της Ουκρανίας, όπου θα διαπιστώσει την αποτρόπαιη γενοκτονία εκατομμυρίων Ουκρανών, τον Μεγάλο Λιμό…

    Πρόκειται για μία αυτοβιογραφική ταινία, καθώς μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη η πραγματική ιστορία του δημοσιογράφου που αποκάλυψε πρώτος στη δυτική Ευρώπη την εξόντωση των Ουκρανών από το σταλινικό καθεστώς κατά την περίοδο 1932-1933.

    Μια κρυφή ζωή (A Hidden Life)

    Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ

    Παίζουν: Όγκαστ Ντιλ, Βάλερι Πάχνερ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς, Μαρία Σιμόν

    Ο Φραντς Γιεγκερστέτερ ζει με την αγαπημένη του σύζυγο, Φάνι και τα τρία τους μικρά κορίτσια μια ευτυχισμένη, αγροτική ζωή στους πρόποδες των αυστριακών Άλπεων, η οποία θα διακοπεί από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη στρατολόγηση του Φραντς στον στρατό των Ναζί. Έπειτα από την πρώτη του στρατιωτική εκπαίδευση, ο Φραντς θα επιστρέψει στην οικογενειακή εστία, όμως ο εφιάλτης της υποχρεωτικής στρατολόγησης θα θέσει ένα τρομερό δίλημμα στον αφοσιωμένο στη χριστιανική πίστη Αυστριακό, που αρνείται να πολεμήσει για τους Ναζί, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση της οικογένειάς του, ενώ η τοπική κοινωνία αντιδρά στην απόφασή του, περιθωριοποιώντας τους…

    Χάνσελ & Γκρέτελ  (Gretel & Hansel)

    Σκηνοθεσία: Οζ Πέρκινς

    Παίζουν: Σοφία Λίλις, Άλις Κριτζ, Τζέσικα Ντε Γκόου, Τσαρλς Μπαμπαλόλα

    Μια φορά κι έναν καιρό, την εποχή ενός μεγάλου λιμού, ένα κορίτσι και ο μικρότερος αδερφός της εγκαταλείπονται από τους γονείς τους για να επιβιώσουν μόνα. Περνούν, όμως, τα όρια και χάνονται σε ένα βαθύ και σκοτεινό δάσος. Όταν ανακαλύπτουν τυχαία ένα υπέροχο εξοχικό, που ξεχειλίζει από θαλπωρή και προσφορές, με μοναδική ένοικο μια ηλικιωμένη, η Γκρέτελ και ο Χάνσελ πιστεύουν πως βρήκαν ένα καταφύγιο. Όμως, τα αμέτρητα κεράσματα της γυναίκας και οι παράξενες ψευδαισθήσεις του σπιτιού δίνουν την υπόνοια πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

    Το κλασικό σκοτεινό παραμύθι των αδελφών Γκριμ παρουσιάζεται σε μία νέα διάσταση, ως θρίλερ τρόμου.

    Like A Boss

    Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Αρτέτα

    Παίζουν: Τίφανι Χάντις, Ρόουζ Μπερν, Σάλμα Χάγιεκ, Μπίλι Πόρτερ, Τζένιφερ Κούλιτζ, Άρι Γκρέινορ

    Δυο «κολλητές» φίλες, που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα με το ινστιτούτο αισθητικής που έχουν χτίσει από το μηδέν, σκέφτονται την προσφορά εξαγοράς που τους γίνεται από… τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, όμως η μακρόχρονη φιλία τους τεστάρεται για τα καλά…

    Agora – II Δεσμώτες

    Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

    Μετά το «Agora – Από την Δημοκρατία στις Αγορές» (2014), ένα χρονικό των πρώτων χρόνων της ελληνικής κρίσης, ο πολυβραβευμένος Γιώργος Αυγερόπουλος («Εξάντας») επιστρέφει με ένα ακόμη ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση, επικεντρωμένο στην τετραετία 2015-2019, έχοντας ως βασικούς χαρακτήρες τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ένα ζευγάρι προσφύγων από τη Συρία, μία τραγική μάνα, μία οικονομική μετανάστρια και έναν νέο γιατρό.

    Ciao, Italia

    Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαθεοδώρου

    Παίζουν: Ηλίας Λογοθέτης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τιτίκα Σαριγκούλη, Νίνα Έππα, Κυριακή Υψηλάντη, Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Στίλβη Ψιλοπούλου

    «Πέντε νεαρά άνεργα, απελπισμένα κορίτσια σχεδιάζουν μία ληστεία. Στα σχέδια τους αναπάντεχα εμπλέκεται μία «περίεργη» γιαγιά, πρώην αντάρτισσα, που μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Από το πουθενά, ένας παρανοϊκός απόστρατος χωροφύλακας, περιπλέκεται στα πόδια τους. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο, όταν στο παιχνίδι μπαίνει η δαιμόνια, αδίστακτη ανιψιά, η άπληστη πλαστογράφος, αλλά και ένας περιπτεράς έκπληξη!».

    Οι σκανταλιάρηδες (The Elfkins)

    Σκηνοθεσία: Ούτε φον Μούνχοου-Πολ

    Με τις φωνές των: Βασίλη Μήλιου, Ζωής Ρηγοπούλου, Γιώργου Σκουφή, Στεφανίας Φιλιάδη, Παναγιώτη Αποστολόπουλο, Γιάννη Στεφόπουλο, Χρήστου Θάνου, Μελίνας Κατσακούλη, Βίνας Παπαδοπούλου

    Γερμανική ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη σε έναν γερμανικό θρύλο για τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Κολονίας – πλάσματα που βοηθούν τους τεχνίτες κρυφά τη νύχτα. Πριν από 200 χρόνια, όμως, η κακόβουλη σύζυγος ενός ράφτη τα έδιωξε και αυτά έφυγαν για πάντα. Από τότε, οι Σκανταλιάρηδες κρύβονται στις μυστικές υπόγειες κατοικίες τους, όπου απαγορεύεται κάθε επαφή με τον κόσμο από πάνω, ειδικά με τους ανθρώπους.

    Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να μην ανεχτεί άλλο αυτούς τους περιορισμούς. Μαζί με δύο φίλους της, τον Κιπ και τον Μπακ, σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης, αποφασισμένη να βρει τον πραγματικό της προορισμό στη ζωή, τον οποίο θα συνειδητοποιήσει κάνοντας φίλο έναν γκρινιάρη ζαχαροπλάστη.



    ΣΧΟΛΙΑ