• City Stories

    Η Σχολή Γονέων επιστρέφει στο Public με μοναδικά σεμινάρια!

    • NewsRoom


    H Σχολή Γονέων του Public και φέτος το Φθινόπωρο επιστρέφει δυναμικά πραγματοποιώντας αποκλειστικά σεμινάρια για τους γονείς.

    Το ξεκίνημα των παιδιών στο σχολείο, τα όρια που πρέπει να θέτουν οι γονείς στα παιδιά τους, οι τρόποι αντίδρασης μιας οικογένειας σε περίπτωση σεισμού και το πώς επηρεάζει η διατροφή του παιδιού τις σχολικές του επιδόσεις είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν.

    Οπότε μαζέψτε τις ερωτήσεις σας και ελάτε στο Public Συντάγματος για να είστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις νέες προκλήσεις σας ως γονείς!

    Πιο συγκεκριμένα στο Public Συντάγματος θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω τέσσερα (4) σεμινάρια για τους γονείς:

    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Back 2 School»: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 18:00

    Νέο ξεκίνημα για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια.  Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

    To Working Moms, οι Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ & η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, το νέο ξεκίνημα για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.

    Οι βασικές θεματικές που θα αναπτυχθούν είναι:

    · Οι βασικές δυσκολίες των παιδιών στην προσαρμογή

    · Πώς να βοηθήσουμε το παιδί μας να προσαρμοστεί πιο ομαλά;

    · Δυσκολίες που προκύπτουν το πρώτο διάστημα (μελέτη, πιεσμένο πρόγραμμα, ρουτίνα, υποχρεώσεις)

    · Πώς να διαχειριστούν οι γονείς την αγωνία τους & τι στάση χρειάζεται να κρατήσουν για να είναι υποστηρικτικοί;

    · Πώς να διαχειριστούμε την άρνηση του σχολείου;

    · Τί συμβαίνει όταν τα παιδιά δυσκολεύονται να μας αποχωριστούν;

    Το σεμινάριο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια του βιβλίου «Το δύσκολο παιδί στο σπίτι και στο σχολείο» των Εκδόσεων Πεδίο, το οποίο δίνει πρακτικές συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς όταν αισθάνονται πως ότι κάνουν είναι αδιέξοδο και καμία συμπεριφορά δεν είναι αρκετή! Επίσης συμβουλεύει πώς μπορούμε να διαχειριστούμε δύσκολες συμπεριφορές του παιδιού μας και να δημιουργήσουμε ένα ήρεμο περιβάλλον.
    Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογοςΗ συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο [email protected]. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Πώς πρέπει να αντιδράσω σε περίπτωση σεισμού; Πώς θα προστατεύσω εμένα και την οικογένειά μου;»: Σάββατο 05 Οκτωβρίου στις 12:00

    Η δράση που έγινε θεσμός, τα δωρεάν σεμινάρια του infokids.gr για τους γονείς ξεκινούν και πάλι με στόχο να ενημερώσουν μαμάδες και μπαμπάδες για σημαντικά θέματα σε σχέση με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους. Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια, κάθε δεύτερο Σάββατο, στον φιλόξενο χώρο των Public Συντάγματος (5ος όροφος).

    Η αρχή γίνεται με τον γνωστό σεισμολόγο Δρ Γεράσιμο Α. Παπαδόπουλο, Επιστημονικό Συνεργάτη Ε.Ε. & UNESCO, Μέλος Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου και το πολύ ενδιαφέρον θέμα «Πώς πρέπει να αντιδράσω σε περίπτωση σεισμού; Πώς θα προστατεύσω εμένα και την οικογένειά μου;». Με δεδομένο ότι κάθε γωνιά του ελλαδικού χώρου έχει το δυναμικό να φιλοξενήσει εστίες ισχυρών σεισμών – η σεισμικότητα του φετινού καλοκαιριού μας το απέδειξε περίτρανα – ο κ. Παπαδόπουλος θα ενημερώσει πώς πρέπει να αντιδράσουμε την ώρα του σεισμού, αλλά και τι θα πρέπει να κάνουμε τόσο πριν, όσο και μετά από ένα τέτοιο γεγονός. Δυστυχώς πολύς κόσμος λαμβάνει αντιφατικά μηνύματα σχετικά με το πώς πρέπει να προστατευθεί σε περίπτωση σεισμού, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσής του. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

    Δηλώστε συμμετοχή εδώ

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Όρια»: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 18:00

    Πόσο σημαντικά είναι για τα παιδιά για να είναι ασφαλή και πως τα διαχειριζόμαστε στην καθημερινότητά μας; Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

    To Working Moms, οι Εκδόσεις Μίνωας & η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για το τόσο σημαντικό και καθοριστικό θέμα για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών, τα «ΟΡΙΑ»!

    Οι βασικές θεματικές που θα συζητηθούν είναι:

    · Τι είναι τα όρια;

    · Πως θέτουμε τα όρια;

    · Γιατί όμως είναι χρήσιμα τα όρια;

    · Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς όταν προσπαθούν να θέσουν όρια;

    · Οι συνέπειες της έλλειψης ορίων

    · Λογικές συνέπειες έναντι τιμωριών

    Το σεμινάριο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια του βιβλίου «Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές» των Εκδόσεων Μίνωας, το οποίο δίνει πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση αρνητικών συμπεριφορών του παιδιού, ποια είναι τα βασικά λάθη των γονέων, πώς να επικοινωνήσουν οι γονείς με τα παιδιά με υγιή τρόπο και να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που ξέρει να θέτει όρια.

    Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο [email protected]. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Πώς θα πρέπει να σχεδιάσουν τη διατροφή του παιδιού τους οι γονείς, για καλύτερες σχολικές επιδόσεις»: Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12:00

    Η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κυρία Μαρίνα Πόγκα θα ενημερώσει τους γονείς πώς θα πρέπει να σχεδιάσουν τη διατροφή του παιδιού τους, για καλύτερες σχολικές επιδόσεις. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ακόμη και μικρές ελλείψεις σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη μαθησιακή λειτουργία και τη συγκέντρωση.

    Mε κορωνίδα το πλήρες και σωστό πρωινό, οι γονείς θα πρέπει να σχεδιάσουν με προσοχή όλα τα γεύματα της ημέρας και να προσέχουν το παιδί όχι μόνο να τρώει συχνά αλλά και ισορροπημένα. Έτσι θα εξασφαλίσουν όχι μόνο καλύτερες επιδόσεις του παιδιού, αλλά και καλύτερη συμπεριφορά του στο σχολικό περιβάλλον (συμμετοχή στην τάξη,  αποφυγή αφηρημάδας, ανησυχίας κ.ο.κ). Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να πάει καλά στο σχολείο και μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το εισιτήριο για να το πετύχει.

    Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

    Δηλώστε συμμετοχή εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ