• City Stories

    Η όπερα «Το τετράγωνο ενός κύκλου» του Ορέστη Μπαζού στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας από τις 6 Μαΐου

    • NewsRoom


    Δύο αδέλφια, ο Ανδρέας και ο Μίμης ζουν στο κέντρο της σημερινής Αθήνας και συγκρούονται για τα πολιτικά: Ο Ανδρέας, νεαρός φοιτητής, αναρχικός, επαναστάτης, θέλει να αλλάξει τον κόσμο γύρω του. Ο Μίμης, ο μεγαλύτερος αδελφός, είναι εργαζόμενος σε διαφημιστική εταιρεία και έχει ακροδεξιές πολιτικές τάσεις. Η ζωή τα φέρνει έτσι που τα αδέλφια καλούνται να υπερβούν τις πολιτικές διαφορές τους: θα πρέπει είτε να εμμείνουν σ’ αυτές, ή να πληρώσουν ακριβό τίμημα.

    Αυτή είναι η υπόθεση της όπερας «Το τετράγωνο ενός κύκλου» του συνθέτη Ορέστη Μπαζού, που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, από την Κυριακή 6 Μαΐου με την υποστήριξη του δήμου Καλλιθέας, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γαλάντη (είσοδος ελεύθερη, κράτηση θέσης στο https://the-square-of-a-circle.webnode.com/).

    Στους ρόλους των πολιτικών αντιπάλων βρίσκονται ο τενόρος Θάνος Ζήσης και ο βαρύτονος Μαρίνος Ταρνανάς, πρωταγωνιστικούς ρόλους ως σύντροφοι των δύο αδελφών έχουν η υψίφωνος Βιβή Συκιώτη και η μεσόφωνος Μαρία Μπαζού ενώ συμμετέχουν η ηθοποιός Φρέζη Μαχαίρα, η Παιδική-Εφηβική και η Μικτή Χορωδία του δήμου Καλλιθέας καθώς και η Ορχήστρα Δωματίου ”Συγχορδία”.

    Ο συνθέτης και μαέστρος Ορέστης Μπαζός, είναι επί σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού ωδείου Καλλιθέας, ενός από τα μεγαλύτερα ωδεία με παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης από το 1995. Δημιούργησε και διευθύνει τα τελευταία χρόνια την Ορχήστρα «Συγχορδία» (την οποία συγκροτούν κυρίως μουσικοί που διδάσκουν στο Ωδείο), την Παιδική-Εφηβική Χορωδία του δήμου Καλλιθέας και τα πέντε τελευταία χρόνια διευθύνει και τη μικτή χορωδία του δήμου (με πολλές συμμετοχές σε χορωδιακά φεστιβάλ).

    Η πρεμιέρα της νέας όπερας «Το τετράγωνο ενός κύκλου» θα γίνει στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου), την Κυριακή 6 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο παραστάσεις στις 13 και 20 Μαΐου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Vintage Toys 2018: Μια νοσταλγική έκθεση-bazaar που θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Η Μόδα Αλλιώς» στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων «Διάλογοι» του ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ