• City Stories

    “Η Μόδα Αλλιώς” στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων “Διάλογοι” του ΚΠΙΣΝ

    • NewsRoom
    διάλογοι κπισν


    Την Τετάρτη 25 Απριλίου, 2018, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνει την έκτη εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ, με τίτλο «Η Μόδα Αλλιώς: Dedicated Followers of Fashion». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 17:30.

    Ο κόσμος της μόδας, το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διαδικασίας παραγωγής ενδυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, τα σημεία συνάντησης μεταξύ της μόδας και της τέχνης καθώς και ο τρόπος που η μόδα ορίζει και ορίζεται ανά εποχή και ιστορική συγκυρία θα αποτελέσουν το κυρίως θέμα συζήτησης των «Διαλόγων» του Απριλίου που στόχο έχει να προσεγγίσει και να αναδείξει τα πολλά, και συχνά αντιφατικά, πρόσωπα ενός χώρου που φαντάζει συχνά εντυπωσιακός.

    Η Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου, συντονίστρια του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution στην Ελλάδα και συνιδρύτρια του κοινωνικού εργοστασίου μόδας SOFFA, ο σχεδιαστής Δημήτρης Πέτρου, η δημοσιογράφος Έφη Φαλίδα, η blogger Νάνσυ Σπαθή, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του χώρου της μόδας θα μιλήσουν για τη δυναμική φύση της μόδας και της ένδυσης, ως «σημεία των καιρών» που αντανακλούν κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές και διαφορετικές κοινωνίες.

    Η περιβαλλοντολογική και κοινωνική ευθύνη της μόδας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης η οποία μέσα από την παρουσίαση του παγκόσμιου κινήματος του Fashion Revolution στοχεύει να αναδείξει το ζήτημα της βιωσιμότητας στον χώρο της μόδας και κυρίως τη σημασία της διαφάνειας στις συνθήκες παραγωγής ενδυμάτων.

    Τον συντονισμό της συζήτησης μεταξύ των ομιλητών αλλά και με το κοινό έχει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

    Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ είναι ελεύθεροι για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Για να εγγραφείτε πατήστε εδώ.

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

    ΚΠΙΣΝ
    Πηγή: www.snfcc.org

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 4+1 μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Στέφανος Κορκολής μελοποιεί Κ.Π. Καβάφη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος



    ΣΧΟΛΙΑ