• City Stories

    Οι Jazztronica συναντούν τον Soloup στο Μουσείο Μπενάκη

    • NewsRoom


    Η συναυλία των «Drums & Voice Jazztronica Duet» πραγματοποιείται στα εγκαίνια της έκθεσης με αφορμή το νέο graphic novel του Soloup Drums & Voice Jazztronica Duet (εκδ. Ίκαρος), με τον δημιουργό να σκιτσάρει ζωντανά (live drawing). Καλεσμένος ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα).

    Οι Jazztronica, η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνη, θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις και κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής, με έμφαση στην αυτοσχεδιαστική διάδραση και την extended χρήση του κάθε οργάνου. Ειδικά για το νέο graphic novel του Soloup έχουν συνθέσει πρωτότυπη μουσική. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει συναισθητικά την ξεχωριστή σύμπραξη των τριών καλλιτεχνών, η οποία εξελίσσεται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο: Παράξενοι ήχοι, εφέ, βοκαλισμοί μεταπλάθονται την ίδια στιγμή σε χρώματα, σκιές και γραμμές.

    Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fxs, Loops, Percussions

    Ηλίας Δουμάνης: Drums, Voice, Fxs, Loops, Custom Design Programming

    Soloup: live drawing

    “Drums & Voice Jazztronica Duet”

    Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο drummer Ηλίας Δουμάνης δημιούργησαν το 2014 τους “Drums & Voice Jazztronica Duet”. Με το ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drums set, τoυς ψηφιακούς κρουστούς ήχους, τα effects, samples και τις real time λούπες, ενορχηστρώνουν, εναρμονίζουν και συγχρόνως αποδομούν τον συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, δίνοντας πολυδιάστατη προσέγγιση στα τύμπανα και extended πολυφωνική παρουσία στη φωνή. Μέχρι σήμερα οι «Drums & Voice Jazztronica Duet» έχουν παρουσιάσει τις δημιουργίες τους στο Athens Jazz Festival, Tinos Jazz Festival, Preveza Jazz Festival, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Βυζαντινό μουσείο, Νομισματικό Μουσείο, Half Note και σε πολλά φεστιβάλ.

    Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο και με τη στήριξη της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων

    Είσοδος Ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών συναντά την κινεζική κουλτούρα και παράδοση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο Athens Fashion Film Festival έρχεται στο Μέγαρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πάνω σ’ έναν αρχαίο στίχο Κ.Γ. Καρυωτάκης: Η υστεροφημία του ποιητή»: Μια διαφορετική εκδήλωση στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ