• City Stories

    Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών συναντά την κινεζική κουλτούρα και παράδοση

    • NewsRoom


    Μια πολύ ιδιαίτερη συναυλία προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, αλλά και στα πολυάριθμα μέλη της κινεζικής κοινότητας της Αθήνας, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, το Τμήμα διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών Hebei και το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού Hebei, οργανώνει συναυλία με σπάνια έργα Κινέζων συνθετών.

    Στη συναυλία αυτή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει έργα που παρουσιάζουν σε σολιστική θέση τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά όργανα των Κινέζων με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας. Εξαιρετικοί δεξιοτέχνες σολίστ από την Κίνα θα ερμηνεύσουν έργα, όπου πρωταγωνιστούν όργανα όπως το pipa, ένα χορδόφωνο όργανο που μοιάζει με το δικό μας λαούτο, το erhu, ένα ιδιότυπο όργανο που παίζεται με δοξάρι και το zheng, που θυμίζει το κανονάκι ή το σαντούρι. Ο ήχος της συμφωνικής ορχήστρας που πλαισιώνει τα εξωτικά αυτά μουσικά όργανα, που προέρχονται από την Άπω Ανατολή, δημιουργεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άκουσμα.

    Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από πολύ γνωστά έργα του συμφωνικού κλασικού ρεπερτορίου. Η συναυλία δίνεται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», Πυθαγόρα 8 στον Άλιμο, με ώρα έναρξης 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου από το viva.gr.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιητικές συναντήσεις: «Με τα λόγια (γίνεται)» στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο Athens Fashion Film Festival έρχεται στο Μέγαρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εικαστικό εργαστήρι για ενήλικες στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ



    ΣΧΟΛΙΑ