• City Stories

    Η Γιορτή της Μουσικής έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου

    • NewsRoom

    Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου


    Σολίστ, χορωδίες και ορχηστρικά σύνολα δίνουν το δικό τους «παρών» στη Γιορτή της Μουσικής (21/6, ώρα έναρξης: 20.00) στον Κήπο του Μεγάρου, στην οποία συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, οι πιανίστες Χρήστος Μαράντος και Harald Ossberger, η χορωδία Polyphonica και οι Μottet, με guests τους
    τραγουδιστές Ξένια Γαργάλη και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»
    προλογίζει τη βραδιά, με απογευματινά εργαστήρια και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους (ελεύθερη είσοδος, 17:00–19:45).

    Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τη θεσμοθέτηση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που διαδόθηκε σε όλες τις ηπείρους και σήμερα ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους, μέσα από χιλιάδες εκδηλώσεις, σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου. Το Μέγαρο συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς, με συναυλίες που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από την «κλασική» μέχρι την ethnic.

    H βραδιά ανοίγει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον νεαρό αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Δημηνάκη, η οποία επέλεξε για αυτή την εορταστική συναυλία της στον Κήπο έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου σε… χορευτικό ύφος. Θα ακουστούν οι Πέντε ελληνικοί χοροί του Νίκου Σκαλκώτα, ο μακάβριος χορός του Καμίγ Σαιν-Σανς, οι Σλαβικοί χοροί του Αντονίν Ντβόρζακ και οι Ουγγρικοί του Γιοχάννες Μπραμς.
    σαλαμπασοπουλος
    Σταύρος Σαλαμπασόπουλος

    Η Γιορτή συνεχίζεται με το πιανιστικό ντουέτο Χρήστος Μαράντος–Harald Ossberger, που θα παρουσιάσει συνθέσεις για τέσσερα χέρια. Οι δύο πιανίστες, οι οποίοι εκπροσωπούν δύο διαφορετικές πολιτιστικές παραδόσεις της Ευρώπης, έχουν εδραιώσει τη φήμη τους, τόσο στην Αυστρία, όσο και σε άλλες χώρες, όχι μόνο μέσω των εμφανίσεών τους ως σολίστ και ως μέλη σχημάτων μουσικής δωματίου, αλλά και μέσω των καινοτόμων masterclasses τους. Αμέσως μετά, στη σκηνή του Κήπου ανεβαίνει η Χορωδία Polyphonica. Σαράντα παιδιά ηλικίας 8–18 ετών και μια ορχήστρα με γιουκαλίλια, κρουστά, κλαρινέτο, ακορντεόν, ηλεκτρικό μπάσο και κλασική κιθάρα ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες μελωδίες υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους: της Μαρίζας Βαμβουκλή (που θα παίξει και ακορντεόν), της Έλσας Κούντιγκ και της Μυρτώς Τίκωφ. Συμμετέχουν: Έλλη Κωστελέτου (γιουκαλίλι) και Πέτρος Σταμέλος (μπάσο, κιθάρα, υπεύθυνος ορχηστρικού σχήματος).

    Harald Ossberger, Χρήστος Μαράντος
    Η Γιορτή κλείνει με το σχήμα Mottet, των Σωτήρη Καστάνη (κιθάρα, programming) και Δημήτρη Κουζή (βιολί). Ο ήχος των εγχόρδων συνδυάζεται με τη φωνή του ακορντεόν του Γιώργου Σχοινά, σε ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι από το ρομαντικό Παρίσι ως την «αιώνια πόλη», τη Ρώμη, και από τα ατμοσφαιρικά μπαρ της Νέας Υόρκης, ως τα παθιασμένα τάνγκο στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Special guests, η τραγουδίστρια Ξένια Γαργάλη και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.
    Mottet
    Mottet

    Για δεύτερη χρονιά, με αφορμή τη μεγάλη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, διοργανώνει πριν την έναρξη του επίσημου προγράμματος (20:00) σειρά απογευματινών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους (17:00–19:45). Στις 17:00 παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη και στο MusicXLab, τον νέο της χώρο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσικής και τεχνολογίας Touch the sound! που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7–12 ετών (είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και προεγγραφή σε ειδική φόρμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης στις 10/6). Στις 18:00, στον Πολυχώρο, η Ορχήστρα Δωματίου «Έκτωρ Πανάρας» του Μουσικού Σχολείου Ιλίου ερμηνεύει συνθέσεις Καρλ Τζένκινς, Μπέλα Μπάρτοκ, Μωρίς Ραβέλ και Γκούσταβ Μάλερ.

    γαργαλη
    Ξένια Γαργάλη

    Μία ώρα αργότερα, στον ίδιο χώρο, οι Cinema Paradiso Project διασκευάζουν τις νότες που έντυσαν τα κινηματογραφικά μας όνειρα και μεταφέρουν το ταξίδι από τη μεγάλη οθόνη στη σκηνή. Μια cine-περιπλάνηση στον φανταστικό κόσμο του σινεμά μέσα από αγαπημένα και διαχρονικά soundtracks του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου. Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανέμονται στις 17:00.

    Τιμές εισιτηρίων

    10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)
    Η προπώληση των εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις έχει ήδη αρχίσει

    Eισιτήρια

    210 72 82 333, megaron.gr
    και σε όλα τα καταστήματα

    Πληροφορίες

    210 72 82 333
    https://www.facebook.com/megaron.gr
    https://www.instagram.com/megaron_athens/
    https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall
    https://plus.google.com/+MegaronGr
    https://www.pinterest.com/megaronathens/



    ΣΧΟΛΙΑ