• City Stories

    Η Εθνική Πινακοθήκη στα κόκκινα – Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του έργου

    Αυτοψία της Λίνας Μενδώνη στο κτήριο


    Σε κόκκινο χρώμα και σε απόλυτα μίνιμαλ γραμμές το αμφιθέατρο της  νέας Εθνικής Πινακοθήκης, όπου μόλις τοποθετήθηκαν και τα καθίσματα.

    Ολοκληρώθηκε όμως και  ο χώρος του καφέ στον  τρίτο όροφο, ενώ ολοκληρώνεται και το πωλητήριο, που βρίσκεται  αμέσως δίπλα του. Στον χώρο του foyer ολοκληρώνεται η κατασκευή του βεστιαρίου και του πωλητηρίου και σε ό,τι αφορά τους εκθεσιακούς χώρους έχουν ολοκληρωθεί τα δάπεδα, οι επενδύσεις και οι φωτισμοί ενώ προχωρούν συστηματικά οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

     Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου μάλιστα θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει το στήσιμο των έργων. Σε εξέλιξη τέλος βρίσκεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία θα επιταχυνθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο.

    Το αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης

     Στοίχημα του υπουργείου Πολιτισμού αποτελεί η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και αποκατάστασης της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία αναμφιβόλως πλέον και μετά από την τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, που επέβαλλε η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη θα εγκαινιαστεί στις 25 Μαρτίου.

    «Η ανακαινισμένη Πινακοθήκη θα τοποθετήσει την Αθήνα στις ευρωπαϊκές  πρωτεύουσες, των οποίων οι πινακοθήκες αφηγούνται την ιστορία της  σύγχρονης ζωγραφικής των χωρών τους», είπε η υπουργός μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο κτήριο. Και έτσι είναι.



    ΣΧΟΛΙΑ