• City Stories

    Οι Αμερικανοί ξαναθυμούνται τον λεκέ στο μπλε φόρεμα

    • NewsRoom
    Clinton_Lewinsky Κλίντον Λεβίνσκι

    Μπιλ Κλίντον και Μόνικα Λεβίνσκι


    Το Monicagate, το σκάνδαλο της ερωτικής σχέσης του Αμερικανού πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον με την ασκούμενη στον Λευκό Οίκο Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι, και όλες οι πιπεράτες πτυχές της υπόθεσης που είχαν δει το φως της δημοσιότητας εκείνη την εποχή είχαν ταράξει συθέμελα την πολιτική ζωή στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά και την προσωπική ζωή του Μπιλ και της Χίλαρι.

    Τώρα το Monicagate γίνεται αυτοτελής ιστορίας στην τηλεοπτική σειρά-ανθολογία «American Crime Story». Ο τίτλος του επεισοδίου θα είναι «Impeachment» («Μομφή») και θα αφηγείται τη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης και την περιπέτεια του άτακτου προέδρου.

    Στη μεταφορά της ιστορίας στη μικρή οθόνη θα εμφανιστούν η Σάρα Πόλσον ως Λίντα Τριπ, πρόσωπο-κλειδί στο σκάνδαλο καθώς είχε ηχογραφήσει συνομιλίες του Κλίντον με την Λεβίνσκι, η Ανάλι Άσφορντ ως Πόλα Τζόουνς (είχε καταγγείλει τον Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση) και η Μπέανι Φέλντστάιν ως Μόνικα Λεβίνσκι.

    Στη μίνι σειρά επανεξετάζονται οι πιο σύνθετες, διχαστικές ιστορίες της σύγχρονης εποχής.

    Η Μόνικα Λεβίνσκι θα είναι παραγωγός της ιστορίας, το σενάριο της οποίας γράφει η Σάρα Μπέργκες, η οποία θα είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός μαζί με την ομάδα παραγωγής του «American Crime Story» (Ράιαν Μέρφι, Σάρα Πόλσον, Σκοτ Αλεξάντερ, Μπραν Φάλτσακ, Λάρι Καραζέβσκι κ.ά.).

    «Της είπα ότι κανένας δεν πρέπει να πει την ιστορία, μόνο εσύ. Αν θέλεις να αναλάβεις την παραγωγή μαζί μου, θα το ήθελα πολύ»» δήλωσε ο Μέρφι σε παλαιότερη συνέντευξή του στο THR αναφερόμενος σε συνομιλία που είχε με τη Μόνικα Λεβίνσκι.

    Η σειρά βασίζεται στο bestselling βιβλίο του Τζέφρι Τούμπιν «A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President».

    Το «Impeachment: American Crime Story» θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ