• City Stories

    Οι 7 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 3 Μαΐου 2018

    σινεμά


    Kάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 3 Μαΐου 2018, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 7 ταινίες, για τις οποίες μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες και να δείτε τα trailers παρακάτω.

    1. ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ
    OVERBOARD

    Κομεντί
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 112′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Μπομπ Φίσερ, Ρομπ Γκρίνμπεργκ
    Πρωταγωνιστούν: Εουχένι Ντερμπέζ, Άννα Φάρις, Εύα Λονγκόρια, Σούζι Κερτζ, Τζον Χάνα

    Περίληψη
    Το φοβερό παιδί του ισπανόφωνου κινηματογράφου, Εουχένιο Ντερμπέζ, συναντά την american sweetheart Άννα Φάρις σε μια απολαυστική αισθηματική κωμωδία που, αν και εμπνέεται από την ρομαντική κομεντί «Γυναίκα στη Θάλασσα» του 1987, είναι πλήρως προσαρμοσμένη στη σημερινή πραγματικότητα.

    Υπόθεση
    Ο Εουχένιο Ντερμπέζ είναι ένας κακομαθημένος πλεϊμπόι, γόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών του Μεξικού, που πέφτει στη θάλασσα από το γιοτ του και παθαίνει αμνησία. Η Άννα Φάρις, μια ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα στην οποία ο δύστροπος και αλαζόνας γόης χρωστά χρήματα, τον βρίσκει τυχαία και τον περιμαζεύει, μόνο για να τον πείσει ότι είναι ο άνδρας της και πατέρας των παιδιών της!

    2. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ
    ANON

    Θρίλερ
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 100′
    Παραγωγή: Γερμανική
    Σκηνοθεσία: Άντριου Νίκολ
    Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Αμάντα Σέιφριντ, Κολμ Φιόρε, Μαρκ Ο’ Μπράιαν

    Περίληψη
    Ο Άντριου Νίκολ, που σκηνοθέτησε και έγραψε το «Gattaca» και συνέλαβε την ιστορία του συναρπαστικού «The Truman Show», επιστρέφει με μια καθηλωτική ιστορία που διαδραματίζεται στο προσεχές μέλλον, αντλώντας έμπνευση από το παρόν.

    Υπόθεση
    Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Όλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα. Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

    3. ΘΑΡΡΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ
    TRUTH OR DARE

    Τρόμου
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 100′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Τζεφ Γουάντλοου
    Πρωταγωνιστούν: Λούσι Χέιλ, Τάιλερ Πόουζι, Βάιολετ Μπιν, Σοφία Άλι, Νόλαν Τζέραρντ

    Περίληψη
    Ένα θρίλερ γεμάτο ένταση με την υπογραφή της Blumhouse που μας έχει δώσει κάποια από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων ετών, μεταξύ αυτών και του υποψήφιου για Όσκαρ «Get Out» («Τρέξε!»).

    Υπόθεση
    Ένα φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» μεταξύ φίλων καταλήγει αιματηρό, όταν κάποιος ή κάτι, απειλεί θανάσιμα όσους δεν αποφασίζουν να ακολουθήσουν τους κανόνες και να «τολμήσουν» ή να «πουν την αλήθεια».

    4. REVENGE
    REVENGE

    Περιπέτεια
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 108′
    Παραγωγή: Γαλλική
    Σκηνοθεσία: Κοραλί Φαρζάτ
    Πρωταγωνιστούν: Ματίλντα Άννα Ίνγκριντ Λουτζ, Κέβιν Τζάνσενς, Γκιγιόμ Μπουσέντ, Βενσάν Κολόμπ

    Περίληψη
    Ένα indie διαμάντι γεμάτο συμβολισμούς, εκδίκηση και πολύ αίμα.

    Υπόθεση
    Τρεις πλούσιοι, παντρεμένοι άνδρες συναντιούνται για το ετήσιο, καθιερωμένο κυνήγι τους στην έρημο. Μόνο που αυτήν τη φορά, ο ένας θα φέρει μαζί και την ερωμένη του, μια σέξι «Λολίτα» που με το σεξαπίλ της θα προκαλέσει γρήγορα το ενδιαφέρον των άλλων δύο. Τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου όταν οι τρεις άνδρες εκμεταλλεύονται τη νεαρή κοπέλα και την εγκαταλείπουν στην κόλαση της ερήμου, θεωρώντας τη νεκρή. Διψασμένη για εκδίκηση, εκείνη θα επιστρέψει και θα μετατρέψει το κυνήγι στο πιο ανελέητο και αιματηρό ανθρωποκυνηγητό.

    5. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ
    MON GARCON / MY SON

    Θρίλερ
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 84′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο
    Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν
    Πρωταγωνιστούν: Γκιγιόμ Κανέ, Μελανί Λοράν, Τριστάν Παζέ, Ολιβιέ ντε Μπενουάστ

    Περίληψη
    Ο Γκιγιόμ Κανέ και η Μελανί Λοράν σε ένα περιπετειώδες θρίλερ… για όλη την οικογένεια.

    Υπόθεση
    Ο Ζουλιέν ταξιδεύει συνεχώς για την δουλειά του και η μόνιμη απουσία από το σπίτι του, του στοίχισε το γάμο του. Κατά την διάρκεια μιας στάσης του στην Γαλλία λαμβάνει ένα απεγνωσμένο μήνυμα από την πρώην γυναίκα του ότι ο επτάχρονος γιος τους εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής στα βουνά. Ο Ζουλιέν ξεκινάει την αναζήτηση του γιου του και τίποτα δεν θα τον σταματήσει από το να τον φέρει πίσω.

    6. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΕΛΜΑΝ
    MR & MME ADELMAN / MR & MRS ADELMAN

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 120′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο
    Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός
    Πρωταγωνιστούν: Ντοριά Τιλιέρ, Νικολά Μπεντός, Ντενί Πονταλίντες, Πιέρ Αρντιτί

    Περίληψη
    Γλυκόπικρο, στοχαστικό, ανεπιτήδευτα συγκινητικό, με ευφυείς διαλόγους που αφήνουν το χιούμορ και τον σαρκασμό να διατρέχουν αβίαστα τη ροή της καθημερινότητας του ζευγαριού, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νικολά Μπεντός αποτίει φόρο τιμής στο χιούμορ του Γούντι Άλεν και προσπαθεί μέσα από το είδος της γαλλικής ντραμεντί να δώσει μια πιο χρωματιστή εκδοχή του «45 Χρόνια» του Άντριου Χεϊγκ.

    Υπόθεση
    Είναι 1971, και η Σάρα συναντά για πρώτη φορά τον Βικτόρ. Ερωτεύεται με πάθος τόσο τον ίδιο όσο και τη δουλειά του. Όλα τα εύκολα και τα δύσκολα, τα καλά και τα κακά που έζησαν μαζί ξαναπερνούν σήμερα μπροστά από τα μάτια της, σα να ξαναζεί μια ολόκληρη ζωή μαζί του. Νευρωτικός, εγωκεντρικός και ανώριμος από τη μία, αλλά γοητευτικός και ταλαντούχος από την άλλη, ο Βικτόρ αποδοκιμάζει και απορρίπτει τη ζωή της μπουρζουαζίας, καθώς ο ίδιος απολαμβάνει τη φήμη και την μποέμ στάση που του εξασφαλίζει η δουλειά του συγγραφέα. Η Σάρα, ανεξάρτητη, δίχως αναστολές, αφήνει τις επιθυμίες και τα συναισθήματα να διεγείρονται στην κοινή τους ζωή, με σύμμαχο την δημιουργία και την ελευθερία της λογοτεχνίας.

    7. Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΑΜΙ
    SAMEBLOD

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 110′
    Παραγωγή: Νορβηγία – Δανία – Σουηδία
    Σκηνοθεσία: Αμάντα Κερνέλ
    Πρωταγωνιστούν: Λένε Σεσίλια Σπάροκ, Μία Έρικα Σπάροκ

    Περίληψη
    Μια έντονα αισθαντική ταινία για τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, με μια αποκαλυπτική ματιά σε μια άγνωστη σελίδα στην ιστορία της σουηδικής αποικιοκρατίας. Η ταινία αυτή είχε απρόσμενη επιτυχία σε πολλές χώρες αφού έκανε αίσθηση στο Φεστιβάλ των Καννών το 2016.

    Υπόθεση
    Η 14χρονη Elle Marja, είναι ένα κορίτσι Sami που εκτρέφει τάρανδους. Εκτεθειμένη στο ρατσισμό των εξετάσεων της φυλετικής βιολογίας την δεκαετία του 1930 στο οικοτροφείο της, αρχίζει να ονειρεύεται μια άλλη ζωή. Για να το πετύχει, πρέπει να γίνει κάποιος άλλος και να σπάσει όλους τους δεσμούς με την οικογένεια και τον πολιτισμό της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μουσικός Μάιος στο café του Νομισματικού Μουσείου με ιδιαίτερους καλλιτέχνες



    ΣΧΟΛΙΑ