• Food

    Συνταγή για νόστιμους παραδοσιακούς ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

    • NewsRoom


    Δοκιμάστε παραδοσιακούς ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Η νοστιμιά της τοπικής ντομάτας σε συνδυασμό με το βασιλικό και τα αρώματά του, θα σας τρελάνουν.

    Εκτέλεση

    Για τους παραδοσιακούς ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τα ντοματάκια Σαντορίνης και τα ζουλάμε με τα χέρια. Προσοχή δεν τα τρίβουμε. Πρέπει να υπάρχουν κομμάτια ντομάτας στο μείγμα για τους ντοματοκεφτέδες.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα και τα ξερά αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, το κολοκύθι αφού το έχουμε κόψει σε κυβάκια, τη βρασμένη και κρύα φάβα, το βασιλικό φρέσκο και ξερό,τον  ψιλοκομμένο άνηθo, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί για να γίνουν μείγμα. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστούν και προσθέτουμε το αλεύρι όσο μας χρειαστεί, για να αποκτήσει ο χυλός την πυκνότητα που έχει η ζύμη του κέικ.

    Αφήνουμε το χυλό 1 ώρα εκτός ψυγείου να ξεκουραστούν και να αναπτυχθούν όλες οι γεύσεις.

    Έπειτα τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά ντοματοκεφτέδες σε καυτό λάδι. Με το κουταλάκι τους απλώνουμε να γίνουν πλακέ σαν τηγανίτες.

    Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα απαλό ρόδινο χρώμα. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 

    ΠΗΓΗ: argiro barbarigou



    ΣΧΟΛΙΑ