• Food

    Πεντανόστιμα κολοκυθάκια σουφλέ στο φούρνο με τυριά

    Κολοκυθάκια σουφλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Ένα διαφορετικό σουφλέ, που συνδυάζει την αγαπημένη και γνώριμη γεύση των λιωμένων τυριών στο φούρνο με τα απόλυτα καλοκαιρινά κολοκυθάκια μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και εγγυάται μια απολαυστική συνταγή, που θα αγαπήσουν όλοι.

    Υλικά Συνταγής

    1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
    5 κολοκυθάκια
    2 πατάτες
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
    8 αυγά
    300 γραμ. κρέμα γάλακτος
    200 γραμ. φέτα
    100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
    αλάτι
    πιπέρι
    λίγο ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Για τα κολοκυθάκια σουφλέ, τρίβουμε πρώτα τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη.

    Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε λεπτές φέτες.

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε καλά.

    Προσθέτουμε το μάραθο ή τον άνηθο. Περιχύνουμε με το λάδι, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ.

    Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα. Περιχύνουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

    Ψήνουμε για 20΄στους 200 °C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

    Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



    ΣΧΟΛΙΑ