• Food

    Η τέλεια συνταγή για καραμελωμένα ribs με bbq sauce

    • NewsRoom


    Καραμελωμένα ribs από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε τα πιο ζουμερά παϊδάκια με spicy μαρινάδα και καραμελένιο γλάσο για ένα τέλειο γεύμα!

     

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    1.Τοποθετούμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

    2. Προσθέτουμε τον σιδηρόδρομο και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πάρει χρώμα.

    3. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασίας για όλες τις πλευρές του σιδηρόδρομου μέχρι να πάρουν χρώμα

    4. Αφαιρούμε το λάδι από την κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.

    5. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, τη μουστάρδα και την πάπρικα.

    6. Κλείνουμε το καπάκι, και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½-2 ώρες.

    7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

    8. Αφαιρούμε το κρέας και το μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα. Χρειάζεται προσοχή η διαδικασία της μεταφοράς για να μην διαλυθούν τα κόκαλα που έλιωσαν κατά το μαγείρεμα.

    9. Στην κατσαρόλα με τη σάλτσα προσθέτουμε, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    10. Απλώνουμε τη σάλτσα με ένα κουτάλι πάνω στο κρέας, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 6-8 λεπτά.

     11. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή  εδώ 

    ΠΗΓΗ: Akis Petretzikis



    ΣΧΟΛΙΑ