Food

Φτιάξτε το δικό σας πεϊνιρλί γρήγορα και νόστιμα


Εύκολος τρόπος για να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας τα δικά σας πεϊνιρλί. Τόσο νόστιμα που κανείς δεν θα μπορεί να πει όχι. Μπορείτε να βάλτε ρίγανη μέσα στη ζύμη καθώς τη ζυμώνετε, για να έχετε ένα ακόμα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  1. 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
  2. 150 γρ. φέτα τριμμένη
  3. 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  4. 120 γρ. τυρί ρικότα
  5. 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  6. Αλάτι-Πιπέρι
  7. Ρίγανη για το σερβίρισμα

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την ανοίγουμε με τα χέρια μας και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
  2. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε οβάλ σχήμα πάχους 3 χιλ.
  3. Πιάνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης από τα άκρα και το μεταφέρουμε σε μία λαδόκολλα. Απαλά τραβάμε τις άκρες του ζυμαριού για να το μακρύνουμε λίγο.
  4. Τοποθετούμε στην επιφάνεια του πρώτα το τυρί ρικότα, μετά τη φέτα και τέλος τη μοτσαρέλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
  5. Στη συνέχεια αλείφουμε το κάθε πεϊνιρλί με λιωμένο βούτυρο.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και τοποθετούμε ένα ταψί του φούρνου γυρισμένο ανάποδα για 5 λεπτά μέχρι να πυρώσει.
  7. Μόλις πυρώσει, το αφαιρούμε προσεκτικά από το φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο αλεύρι και τοποθετούμε επάνω τα πεϊνιρλί.
  8. Ψήνουμε σε δόσεις για 10-12 λεπτά.
  9. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης