• Food

    Φακές με σπανάκι και λεμόνι: Οι φακές… αλλιώς

    • NewsRoom


    Αν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια, η συνταγή αυτή θα σας κάνει να δείτε τις φακές με άλλο μάτι…

    Υλικά

    Μισό κιλό φακές

    10 κούπες ζωμός λαχανικών ή νερό

    1 καυτερή πιπερίτσα χαλαπένιο (jalapeño), καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

    2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κόλιαντρου

    1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου

    2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

    2 φύλλα δάφνης

    2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια

    280 γραμμάρια σπανάκι baby, ψιλοκομμένο

    1 μικρή γλυκιά κολοκύθα (γύρω στα 500 γραμμάρια), καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια (περίπου 3 κούπες)

    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    2 κλωνάρια σέλερι, με τα φύλλα, ψιλοκομμένα

    3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

    2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

    1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    1/3 κούπας φρέσκος χυμός λεμονιού

    2 λεμόνια

    Βήμα 1

    Βήμα 2

    Προσθέτουμε τις πατάτες, το σπανάκι και την κολοκύθα, ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και η κολοκύθα.

    Βήμα 3

    Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σέλερι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα μαζί με το γλάσο από το τηγάνι (μπορούμε να «ξεπλύνουμε» με λίγο ζωμό από τη σούπα). Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 4

    Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με χυμό και φέτες από λεμόνι.



    ΣΧΟΛΙΑ