Food

Μπάμιες με κοτόπουλο: Το καλοκαιρινό φαγητό που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

Μπάμιες με κοτόπουλο


Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο που θα κάνει όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Με την προσθήκη ξυδιού αποφεύγουμε τη γλίτσα που πολλές φορές παρουσιάζουν οι μπάμιες. Το μπαλσάμικο βαθαίνει τη γεύση, αλλά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λεμόνι.

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. μπάμιες extra

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

300 ml νερό

140 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γρ. καρότο, σε μέτρια κομμάτια

120 ml λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

40 ml ξύδι μπαλσάμικο

6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

2 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ζωμό κοτόπουλο

½ ματσάκι μαϊντανό

Πάπρικα

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Στο μεταξύ κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα όπως λέει η συνταγή. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.
  3. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και αφού ανακατέψουμε καλά σβήνουμε με το κρασί, περιμένοντας 1 λεπτό να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε το νερό, το ζωμό, και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στα μισά τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι αφήνοντας το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά.
  5. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το μπαλσάμικο ξύδι, τη ζάχαρη και τις μπάμιες ανακατεύοντας απαλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας μέχρι να μαλακώσουν. Αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
  6. Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  7. Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης