• Food

    Αυτό το πεντανόστιμο ρολό γαλοπούλας με πατάτες θα το λατρέψεις!

    • NewsRoom

    Το ρολό γαλοπούλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Το ρολό κρεατικών είναι ένα φαγητό που οι περισσότεροι λατρεύουν να τρώνε. Η Αργυρώ Μπαραμπαρίγου αυτή τη φορά μας προτείνει να δοκιμάσουμε το ρολό γαλοπούλας. Ένα λαχταριστό και ζουμερό ρολό, με εγγυημένη νοστιμιά και απόλαυση!

    Υλικά Συνταγής

    1200 γραμ. κιμά γαλοπούλας
    2 κ.σ. ξίδι
    6 κ.σ. βρώμη
    1 αυγό
    1 ασπράδι
    λίγο μπαχάρι τριμμένο
    6-8 πατάτες
    λίγο ελαιόλαδο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    λίγο αποξηραμένο θυμάρι ή ρίγανη
    Για την προετοιμασία
    2 ξερά κρεμμύδια
    1 σκ. σκόρδο
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 φλ. ζωμό κότας ή νερό
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα

    Εκτέλεση

    Για να φτιάξουμε το ρολό γαλοπούλας στο φούρνο με πατάτες, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε 1′-2′. Προσθέτουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′ αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

    Βάζουμε σε μπολ τον κιμά γαλοπούλας και όλα τα υλικά για το ρολό καθώς και τα 2/3 από την σάλτσα ντομάτας. Κρατάμε λίγη για το τελείωμα του ρολού.

    Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Το μείγμα κιμά πρέπει να είναι αφράτο, όχι σφιχτό. Προσθέτουμε λίγο νερό στο ζύμωμα. Περίπου 1/3 φλ.

    Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες στρογγυλές. Τις βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και μετά με τον ζωμό κότας ή το νερό. Αλατοπιπερώνουμε.

    Δίνουμε σχήμα ρολού στον κιμά κι ακουμπάμε πάνω στις πατάτες. Καλύπτουμε την επιφάνεια του ρολού με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.

    Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε το ταψί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 40′. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180ºC και ξεσκεπάζουμε το ταψί ψήνουμε για 30′ επιπλέον να μαλακώσουν πατάτες και να ψηθεί μέχρι μέσα το ρολό.

    Αφήνουμε να σταθεί για 5′-10′ κι έπειτα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

    Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



    ΣΧΟΛΙΑ