• City Stories

    Έξι tips για να χωνέψετε γρήγορα μετά το πασχαλινό τραπέζι


    Το πασχαλινό τραπέζι είναι πλούσιο, ποικίλο, νόστιμο, χορταστικό, αλλά και…βαρυστόμαχο! Αν το φαγητό σας “πέσει” βαρύ, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε γρήγορα, ώστε να μην χαλάσετε ολόκληρη την υπόλοιπη μέρα σας, έχοντας πόνους και άσχημη διάθεση. Δείτε παρακάτω έξι συμβουλές για το τι να κάνετε ή να μην κάνετε, για να χωνέψετε πιο εύκολα και γρήγορα:

    1. Μην κοιμηθείτε
    Η τακτική του να ρίξετε ένα μικρό υπνάκο για λίγο ώστε να χωνέψετε, δεν θα αποδώσει. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ξυπνήσετε χειρότερα. Μπορείτε να κοιμηθείτε μόνο αν έχετε σκοπό να το κάνετε για πολλές ώρες.

    2. Περπατήστε
    Μην μείνετε ξαπλωμένοι. Καλό είναι να πάτε για ένα μικρό περίπατο, για μια βόλτα με τα πόδια, αλλιώς να μείνετε καθισμένοι σε στάση που βοηθά την πέψη.

    3. Αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά
    Παρόλο που πολλοί κάνουν το ακριβώς αντίθετο, στην ουσία αυτό είναι λάθος. Καλύτερα να αποφύγετε τα ανθρακούχα.

    4. Πιείτε ένα τσάι
    Το τσάι, όσο κι αν δεν σας αρέσει, θα σας ανακουφίσει στο στομάχι και θα βοηθήσει την πέψη. Προτιμήστε ένα χαμομήλι.

    5. Μην πιείτε μεγάλες ποσότητες νερού γρήγορα
    Μπορεί να αισθανόμαστε εκείνη τη στιγμή ότι το πολύ νερό θα μας ανακουφίσει, ωστόσο θα μας φουσκώσει περισσότερο. Να πιείτε νερό, αλλά σε μικρές ποσότητες και με αργά.

    6. Μην καταναλώσετε άλλο αλκοόλ
    Το συκώτι χρειάζεται τον χρόνο του μετά το φαγητό, οπότε το αλκοόλ θα εμποδίσει τη λειτουργία που πρέπει να κάνει για να χωνέψουμε. Αποφύγετέ το για λίγη ώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πασχαλινό Τραπέζι: Πώς θα αποφύγετε την «καούρα» και την δυσπεψία



    ΣΧΟΛΙΑ