• City Stories

    Έξι προβολές ταινιών για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτές τις μέρες

    σινεμά


    Μια όμορφη έξοδος μπορεί να αντιστοιχεί σε μια κινηματογραφική βραδιά!

    Στην Αθήνα διοργανώνονται πολλές προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο και έτσι μάς δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, ξανά ή για πρώτη φορά, κινηματογραφικά διαμάντια.

    Συγκεντρώσαμε έξι προβολές ταινιών που πραγματοποιούνται σε τρεις διαφορετικούς χώρους – στο Ινστιτούτο Θερβάντες, στο Χυτήριο και στο Σπίτι της Μεσοποταμίας – , τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε με ελεύθερη είσοδο αυτές τις μέρες.

    Δείτε παρακάτω:

    Ινστιτούτο Θερβάντες

    Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και η “Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου”του δήμου Αθηναίων καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από τη δύση του ήλιου και μέχρι τα μεσάνυχτα, για να ανακαλύψουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις εκπλήξεις, που αναδεικνύουν με διαφορετικούς και συμμετοχικούς τρόπους τις συγγένειες Τέχνης και Αφήγησης.

    Το Ινστιτούτο Θερβάντες, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Προξενείο του Ισημερινού και το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών, διοργανώνουν τον “Λογοτεχνικό” κινηματογράφο, μια βραδιά με προβολές ταινιών βασισμένων σε λογοτεχνικά έργα: της ισπανικής Μαύρο ψωμί και της ταινίας από τον Ισημερινό 1809-1810, καθώς φτάνει η μέρα.

    Πρόγραμμα προβολών:

    • Μαύρο ψωμί: 19.00

    Η ταινία βραβεύτηκε με 9 βραβεία Γκόγια 2011 μεταξύ των οποίων καλλίτερης ταινίας και καλλίτερου σκηνοθέτη, 15 βραβεία Gaudí 2011 και το Αργυρό Κοχύλι καλλίτερης ηθοποιού του Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2010.
    Η ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα και σε άλλα έργα του συγγραφέα Εμίλι Τεϊσιδό, αποφεύγει την ηθογραφία και το χρονογράφημα για να επικεντρωθεί στους χαρακτήρες των ηρώων και τα αισθήματά τους, μέσω των οποίων σκιαγραφούνται οι τρομακτικές συνέπειες του ισπανικού εμφύλιου πολέμου.
    Μετά το τέλος του εμφυλίου στην Καταλονία, ο 11άχρονος Αντρέου ανακαλύπτει δύο πτώματα στο δάσος. Οι Αρχές θεωρούν ύποπτο τον αριστερών πεποιθήσεων πατέρα του και ο μικρός προσπαθεί να τον βοηθήσει, αναζητώντας τον πραγματικό ένοχο.

    • 1809-1810, Καθώς φτάνει η μέρα: 21.00

    Ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χουάν Βαλντάνο, που διηγείται τα συμβάντα στο Κίτο κατά την κρίσιμη περίοδο της ανεξαρτητοποίησης του Ισημερινού. Πρόκειται επίσης για μια μεταφορά, κατά την οποί ο σκηνοθέτης ανασυνθέτει τα ονόματα των ιστορικών χαρακτήρων, εμπλουτίζοντάς τα με άλλα, που επινοεί ο ίδιος. Η ταινία απεικονίζει με ακρίβεια και ισορροπία την πόλη του Κίτο εκείνης της εποχής, με μια σκηνοθεσία που αναπαράγει με πιστότητα την ιστορική ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα αναρωτιέται διεξοδικά σχετικά με το τραγική σημασία των γεγονότων.

    Πότε:
    Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018
    19.00 και 21.00

    Πού:
    Ινστιτούτο Θερβάντες
    Σκουφά 31, Κολωνάκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις.

    Χυτήριο

    • Πισότε, Το Χαμίνι Του Σάο Πάολο

    Σκηνοθεσία: Χέκτορ Μπαμπένκο
    Ηθοποιοί: Γκιλμπέρτο Μούρα, Έντιλσον Λίνο, Ζενίλντο Ολιβέιρα Σάντος, Κλαούντιο Μπερνάρντο, Φερνάντο Ράμος ντα Σίλβα, Χορχέ Χουλιάο

    Ένας ανήλικος δραπετεύει από το αναμορφωτήριο και μπαίνει μαζί με την παρέα του στο χώρο των ναρκωτικών και του εγκλήματος.

    Πότε:
    Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018
    19.45

    Πού:
    Χυτήριο
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    • Ο Κύκλος Των Χαμένων Ποιητών

    Σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ με τους: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χοκ

    Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

    Πότε:
    Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018
    22.00

    Πού:
    Χυτήριο
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    • Λολίτα

    Σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τους: Σέλεϊ Γουίντερς, Σου Λάιον, Τζέιμς Μέισον, Πίτερ Σέλερς

    Η Lolita είναι η έκτη ταινία της μοναδικής περίπτωσης στον χώρο της σκηνοθεσίας που υπήρξε ο Stanley Kubrick. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του λογοτεχνικού έργου του αιρετικού Vladimir Nabokov που σηματοδότησε έναν συγκλονιστικό σταθμό στην δυτική λογοτεχνία.

    Βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημά του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, που έγραψε επίσης το σενάριο. Αναφέρεται σε έναν μέσης ηλικίας φιλόλογο λογοτεχνίας που έχει εμμονή με ένα έφηβο κορίτσι.

    Πότε:
    Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
    20.30

    Πού:
    Χυτήριο
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Λολίτα

    Σπίτι της Μεσοποταμίας

    Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 7/10, με τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Μια Φανταστική Γυναίκα” του Σεμπαστιάν Λέλιο (2017, Έγχρωμο, 104΄), με τους Ντανιέλα Βέγκα, Φρανθίσκο Ρέγιες. Σημειώνουμε πως οι προβολές μας αλλάζουν πλέον ώρα και θα ξεκινούν στις 20:00.

    Χιλιανή ταινία, σκηνοθεσία Σεμπαστιάν Λέλιο με τους: Ντανιέλα Βέγκα, Φρανσίσκο Ρέγιες, Λούις Γκνέκο

    Η Μαρίνα είναι μια τρανσέξουαλ που δουλεύει ως σερβιτόρα και τραγουδίστρια σε κλαμπ. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του συντρόφου της θα βρεθεί αντιμέτωπη τόσο με την εχθρική αντιμετώπιση της οικογένειάς του όσο και με τη συνολική κοινωνική προκατάληψη. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να αντιδράσει.

    Πότε:
    Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Σπίτι της Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά μπορείτε αν θέλετε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 1st Athens Curry Street Food Festival: Ένα γαστρονομικό ταξίδι σε εξωτικές γεύσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από Μηχανής Θέατρο: 8 ευρώ τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις της σεζόν 2018/19

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το εντυπωσιακό φεστιβάλ βινυλίου έρχεται στην Τεχνόπολη για τρεις μέρες!



    ΣΧΟΛΙΑ