• City Stories

    Έξι προτάσεις για μικρές αποδράσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (pics)

    Χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα


    Το πρώτο τριήμερο του χρόνου πλησιάζει και είναι μια καλή αφορμή για να κανονίσετε μια μικρή, αλλά άκρως αναζωογονητική απόδραση. Κι αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα πού θα πάτε το τριήμερο του Καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας, έχουμε να σας προτείνουμε έξι υπέροχους, διαχρονικούς και προσιτούς προορισμούς για κάθε εποχή του χρόνου!

    Χαλκίδα

    Ένας ιδανικός προορισμός για ημερήσια εκδρομή σε κοντινή απόσταση είναι η πανέμορφη παραλιακή Χαλκίδα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και τις βόλτες σας στην περαντζάδα της πόλης έχοντας την αίσθηση ότι φύγατε πολύ μακριά.

    Η Χαλκίδα φημίζεται για τη ζωντάνια της, τα πολύβουα καφέ, τα εστιατόρια με τους ψαρομεζέδες (μέρα που είναι) και το καλό φαγητό και, βέβαια, μπορεί να συνδυαστεί με πολλές βόλτες και εξερευνήσεις στους γύρω οικισμούς και παραλίες ή με μια επίσκεψη στο Κάστρο της.

    Για καφέ ή ουζάκι, μεσημέρι ή βράδυ, η πρωτεύουσα της Εύβοιας είναι δίπλα στην Αθήνα και αποτελεί εξαιρετικά «δυνατή» πρόταση για σύντομες εξορμήσεις.

    Λιβαδειά

    Σε απόσταση 130 χλμ από την Αθήνα, η Λιβαδειά είναι ένας παρεξηγημένος προορισμός. Μπορεί να μην έχει θάλασσα, έχει όμως ποτάμι και γύρω γραφικότατα πλακόστρωτα για να περπατήσετε και να πιείτε τον καφέ σας. Από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στην πόλη είναι και η Κρύα, περιοχή γεμάτη δέντρα και τρεχούμενα νερά, όπου υπάρχει και πέτρινο θέατρο.

    Η Λιβαδειά είναι γνωστή κυρίως για τα σουβλάκια της και τα κρεατικά της, τα οποία της έχουν χαρίσει μια θέση στο πάνθεον των «must» προορισμών για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας.

    Όμως η Λιβαδειά «κρύβει» απίστευτη ομορφιά στις νότιες παρυφές της πόλης. Πρόκειται για τις Πηγές Κρύας, ένας μέρος ιδανικό για εξορμήσεις, καθώς είναι αρκετά καλά αξιοποιημένο.

    Ναύπλιο

    Άλλοτε για Σαββατοκύριακο, άλλοτε για πολυήμερες διακοπές κι άλλοτε για έναν καφέ ή ένα ποτό. Το όμορφο Ναύπλιο, στην Πελοπόννησο, είναι αγαπημένος προορισμός για ό,τι διάθεση και όσο χρόνο και να διαθέτει κανείς. Απέχει μόλις 2 ώρες και κάτι από τη βαβούρα και την καθημερινότητα της πόλης με αποτέλεσμα να είναι πάντα ένας ιδανικός και διαχρονικός προορισμός για τους επισκέπτες του.

    Η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το 1828, είναι μια πόλη με παρελθόν αλλά και ολοζώντανο παρόν, που συνδυάζει την πλούσια ιστορία της με τη σύγχρονη καθημερινότητα των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών της.

    Ορόσημα της πόλης είναι αναμφίβολα το Παλαμήδι, η Ακροναυπλία και το Μπούρτζι, τρία από τα πιο γνωστά αξιοθέατά της.

    Κάντε τον κόπο να ανηφορίσετε τα εκατοντάδες σκαλιά του Παλαμηδιού για να δείτε το φρούριο του 18ου αιώνα και να απολαύσετε την πανοραμική θέα στην πόλη και τη θάλασσα.

    Αίγινα

    Μερικοί αισθάνονται ότι πραγματικά ξεκουράστηκαν και ότι «πήγαν κάπου» μόνο αν μπουν σε καράβι, άλλοι πάλι δεν καταλαβαίνουν Καθαρά Δευτέρα μακριά από τη θάλασσα.

    Η λύση βρίσκεται στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Φτάνετε στο λιμάνι του Πειραιά, κλείνετε επιτόπου εισιτήρια για Αίγινα και το πλοίο ή το ιπτάμενο δελφίνι σας πάει στο πανέμορφο νησάκι, όπου θα απολαύσετε βόλτες, ουζάκι, περιπάτους με θρησκευτικό νόημα (αν πχ επισκεφτείτε τον Άγιο Νεκτάριο) ή με αρχαιολογικό χρώμα (αν επιλέξετε την Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού).

    Λουτράκι

    Τόσο κοντά και συνάμα τόσο μακριά από την Αθήνα, το Λουτράκι σίγουρα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να «αλλάξουν αέρα».

    Σε απόσταση μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα και 4χλμ. από τον Ισθμό της Κορίνθου, το Λουτράκι θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «προάστιο» της Αθήνας, αν η χώρα μας διέθετε συγκοινωνιακές υποδομές εφάμιλλες του εξωτερικού.

    Το Λουτράκι είναι διεθνούς φήμης λουτρόπολη, με πασίγνωστα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά νερά και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες καθώς διαθέτει άρτια τουριστική υποδομή.

    Στην ευρύτερη περιοχή Λουτρακίου-Περαχώρας θα βρείτε και τη λίμνη της Βουλιαγμένης, μία από τις ομορφότερες λιμνοθάλασσες της Ελλάδας.

    Πιο δυτικά ακόμη, θα βρείτε το Ηραίο, το ακρωτήριο όπου βρίσκεται ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους πέτρινους φάρους της νεότερης Ελλάδας.

    Από το Λουτράκι ή από τον Όρμο των Στραβών μπορείτε να επισκεφθείτε τις Αλκυονίδες, σύμπλεγμα τεσσάρων νησιών με θαυμάσιες παραλίες και κρυστάλλινα νερά.

    Ξυλόκαστρο 

    Tο Ξυλόκαστρο είναι  τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται να απολαύσουν τον φημισμένο Πευκιά, το μοναδικό παραλιακό πευκοδάσος, ο οποίος διαθέτει άριστες τουριστικές υποδομές και σπάνια ποικιλομορφία σε όλα τα μήκη και πλάτη του. Η διαμόρφωση της παραλίας και της κεντρικής πλατείας εντυπωσιάζει, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ποδηλατοδρόμους και χώρους στάθμευσης.

    Στην ευρύτερη περιοχή συναντά κανείς ορεινά και παραθαλάσσια γραφικά χωριά, παραδοσιακές εκκλησίες και μονές, πανέμορφα δάση και μαγευτικές ακρογιαλιές.

    Το Φαράγγι της Φόνισσας και οι μοναδικές ορεινές διαδρομές είναι μερικοί μόνο από τους άπειρους θησαυρούς που έχει να προσφέρει στον περιηγητή η περιοχή.

    Μετά από μια διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες και το πευκοδάσος, αναπτύσσεται η Ευρωστίνη, η γη του Ξένιου Ζευ, με το Ρέμα των Μύλων και τις ιστορικές εκκλησίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: TripAdvisor: Δύο ελληνικές παραλίες στις καλύτερες του κόσμου (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται η Καθαρά Δευτέρα: Η συνταγή της Αργυρώς για την πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουκάκι:Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ