• City Stories

    Ένα mountain resort στην Αράχωβα με εντυπωσιακή αισθητική (pics)

    • NewsRoom


    Όταν η υψηλή αισθητική γίνεται αντικείμενο μελέτης κι εφαρμόζεται ιδανικά σ’ έναν χώρο, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. O λόγος για ένα υπέροχο, ζεστό και φιλόξενο chalet στην καρδιά της Αράχωβας που μαγεύει σε κάθε σημείο του.

    Ατενίζοντας το μοναδικό ορεινό τοπίο της περιοχής στην άκρη ενός λόφου, η κατοικία ανήκει σ’ έναν από τους πιο ενδιαφέροντες ιδιωτικούς οικισμούς της Αράχωβας. Η θέση της, στις παρυφές του βουνού με την απεριόριστη θέα στον κάμπο, την κάνει ξεχωριστή, αλλά ακόμη περισσότερο σ’ αυτό συνηγορεί η πρόσφατη ανακαίνισή της και ο ανασχεδιασμός της, που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι από το γραφείο Tina Komninou Interior Design, με αρχικό γνώμονα το φυσικό τοπίο. Η κατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, συνολικά 170τ.μ., υπόγειο, ισόγειο κι έναν διαμορφωμένο ημιώροφο στο επίπεδο του ισογείου.

    Στόχος της interior designer ήταν να δημιουργήσει μια ζεστή “lounge” ατμόσφαιρα, που να εμπνέει για χαλάρωση και απόδραση από την καθημερινότητα της πόλης. Οι γήινοι τόνοι των επιλεγμένων επίπλων και τα “soft finishes”, όπως τα υφάσματα και οι ταπετσαρίες, διατηρούν μια υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στον εσωτερικό χώρο και στο ήρεμο, φυσικό εξωτερικό περιβάλλον του βουνού.

    3.jpg
    Στον καθιστικό κυριαρχεί το πέτρινο τζάκι, που σχεδόν ενσωματώνεται ή προβάλλει μέσα από τον πέτρινο τοίχο και καλύπτει το συνολικό ύψος του χώρου. Οι καναπέδες της Adorno επενδύθηκαν με υφάσματα Ralf Lauren και διακοσμητικά μαξιλάρια της Μαρίνα Σφακιανάκη exclusive interiors. Ένας κορμός δέντρου -μέσα από μια σειρά διαδικασιών- διαμορφώθηκε από την εταιρία Decord, ώστε ν’ αποτελέσει το κεντρικό coffee table του καθιστικού, ενώ οι πολυθρόνες και το side table που πλαισιώνουν το σαλόνι, είναι από τις προσωπικές συλλογές του Ανδρέα Κρητικού.

    Η μεταλλική κονσόλα Andrew Martin, πίσω από τον καναπέ, συμπληρώνει ιδανικά το ντεκόρ, όπως και τα φωτιστικά οροφής του Moda Bagno Concept Store, ενώ υπέροχα επιλεγμένα διακοσμητικά της M&M Interiors ενισχύουν την κομψή ατμόσφαιρα. Τα ανοίγματα ντύθηκαν με suede κουρτίνες της Designers Guild, ενώ με ύφασμα Ralf Lauren σε πάνελ επενδύθηκε και το στηθαίο της σκάλας στον ημιώροφο, ενδυναμώνοντας την αίσθηση της ζεστασιάς και της συνέχειας του χώρου με το εξωτερικό, φυσικό τοπίο.

    Σε γειτνίαση με το καθιστικό, στο ίδιο επίπεδο από την απέναντι πλευρά, βρίσκεται η κομψή τραπεζαρία της Fabbrica, που περιστοιχίζεται από τις large scale καρέκλες της Ferma. Ιδιαίτερα σερβίτσια με θέματα από το βουνό έχουν επιλεγεί για το art de la table του σπιτιού, στα τραπέζια που γίνονται συχνά με φίλους και παρέες της οικογένειας. Δίπλα, σχεδιάστηκε ειδικά από το γραφείο μια λιτή σε γραμμή νησίδα που χωρίζει την τραπεζαρία από την κουζίνα και την οποία συμπληρώνουν τρία διάτρητα κρεμαστά φωτιστικά του Moda Bagno Concept Store, που εκπέμπουν γεωμετρικό φωτισμό και περίτεχνα σχήματα.

    7-4Iznx.jpg

    Το ισόγειο ολοκληρώνεται με την εξωτερική βεράντα, η οποία προσφέρει μία απίθανη θέα στην καταπράσινη πλευρά του βουνού. Εκεί, ο καναπές και τα τραπεζάκια της Ivory Interiors και δύο πολυθρόνες της Decord συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για όσους θέλουν ν’ απολαμβάνουν τον μαγευτικό ορίζοντα στον καθαρό αέρα.

    Στο κάτω επίπεδο της κατοικίας, φιλοξενούνται δύο παιδικά υπνοδωμάτια, ένα guest room και το master bedroom. Κατεβαίνοντας τη σκάλα, ο διακοσμητικός καθρέφτης του Ανδρέα Κρητικού δημιουργεί μια εκλεκτική ατμόσφαιρα που συνεχίζεται και στα δωμάτια. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί με μία ξεχωριστή προσέγγιση, που εκφράζεται μέσα από χρωματικές παλέτες. Οι κορνίζες που τοποθετήθηκαν περιμετρικά στους τοίχους, διατήρησαν την ίδια γλώσσα, αλλάζοντας τελείως την αίσθηση σε κάθε σημείο του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε ένα boutique style δωματίων, διατηρώντας μια σχεδιαστική συνέπεια.

    1.jpg

    Το παιδικό υπνοδωμάτιο του αγοριού είναι ολοκληρωτικά custom made, αφού έχει σχεδιαστεί ειδικά από το TKID. Στο υπνοδωμάτιο των κοριτσιών, με την ίδια φιλοσοφία, η λευκή κουκέτα της Κούρτης Junior συνδυάζεται ιδανικά με τη χρωματική παλέτα και με την ξεχωριστή θέα στο βουνό. Ο ξενώνας απαρτίζεται από το bespoke κρεβάτι και τα δύο κομοδίνα, σχεδιασμένα ειδικά, ενώ η interior designer δημιούργησε μια οπτική συνέχεια εσωκλείοντας κομμάτια ταπετσαρίας του χώρου, στα τζάμια των κομοδίνων.

    Στο master bedroom, το εξαιρετικό κρεβάτι έχει θέα ανάλογα με την εποχή, είτε τον κατάλευκο, χιονισμένο λόφο είτε όλες τις αποχρώσεις της φύσης. Αριστερά, η vintage style συρταριέρα της Ferma σε συνδυασμό με μία δερμάτινη πολυθρόνα της Mavriki Interiors μπροστά στο παράθυρο, δημιουργεί μια γωνιά χαλάρωσης, απ’ όπου οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν το φυσικό τοπίο. Την πολυτέλεια και τη ζεστασιά έρχονται να ολοκληρώσουν το ιδιωτικό boudoir και κυρίως το λουτρό, με ειδικά σχεδιασμένα στοιχεία. Ο συνολικός σχεδιασμός συνθέτει ένα ονειρεμένο σκηνικό, άψογα εναρμονισμένο με τον περιβάλλοντα χώρο και τις ανάγκες των ιδιοκτητών, που αναδίδει ιδανικά τη θαλπωρή και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, που αρμόζει σ’ ένα σπίτι στο βουνό.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα σύγχρονο και καλαίσθητο διαμέρισμα στην Καλαμαριά με μίνιμαλ διάθεση (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ