• City Stories

    Ένα μοναστήρι του 18ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε υπέροχο boutique hotel! (pics)

    • NewsRoom


    Ένα ιστορικό μοναστήρι μεταμορφώθηκε σ’ ένα πολυτελές και πολύ ιδιαίτερο boutique hotel στο Τελ Αβίβ, το οποίο με την πρώτη ματιά κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών του, χάρη στην εκπληκτική αισθητική του και την προσοχή που δόθηκε ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

    Το πρότζεκτ φέρει την υπογραφή του διάσημου Βρετανού designer John Pawson, το στιλ του οποίου είναι απλά μοναδικό, ενώ ο ίδιος έχει επιμεληθεί τη δημιουργία σπουδαίων έργων για λογαριασμό κορυφαίων οργανισμών, όπως είναι το Design Museum του Λονδίνου και τα Fashion Awards. Αν και φημίζεται για τη μινιμαλιστική του προσέγγιση, είναι εμφανές ότι πολλές φορές παραδίδεται στη γοητεία της περισσότερο πληθωρικής νότας –κάτι που φαίνεται κι από το νέο ξενοδοχείο, που μόλις ολοκληρώθηκε.

    Συνεργάστηκε με τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα Ramy Gill και μεταμόρφωσε το κτίριο –το οποίο εκτιμάται ότι χτίστηκε τον 12ο αιώνα- συνδυάζοντας μια πληθώρα αρχιτεκτονικών στιλ, όπως το αραβικό, το ρωμαϊκό και το ευρωπαϊκό, χωρίς βέβαια να ξεχνά και τις μοντέρνες και σύγχρονες πινελιές, κρατώντας το ολοκαίνουριο δημιούργημα στο σήμερα.

    Το ξενοδοχείο λοιπόν λέγεται The Jaffa Hotel και αποτελείται από 120 φανταστικά δωμάτια και luxurious σουίτες που αντικατοπτρίζουν ιδανικό τη chic & traditional φιλοσοφία του. Τα δωμάτια καθώς και η εντυπωσιακή και inviting εξωτερική πισίνα συνδέονται όλα μεταξύ τους με υπέροχες κιονοστοιχίες και breath-taking κήπους. Το συγκρότημα συμπληρώνει μια νέα πτέρυγα έξι ορόφων, η οποία φιλοξενεί 32 private καταλύματα. Ανάμεσα στα οικοδομήματα βρίσκεται μια απίθανη αυλή γεμάτη δέντρα, που μοιάζει να έχει αναλάβει με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύ ενδιαφέρον ρόλο, να ενώσει το παλιό με το νέο, το παρελθόν με το παρόν: τα ιστορικά κτίσματα, με την καινούρια προσθήκη του Pawson.

    Παρά το συμβολή του designer, εκείνος διατήρησε όλα τα αρχικά και πολύ σημαντικά στοιχεία του original κτιρίου που σώθηκαν, όπως γυψοσανίδες, παραμυθένια βιτρό και αριστοτεχνικές προσόψεις από πέτρα. Όπως τονίστηκε άλλωστε από τους δημιουργούς, σκοπός του πρότζεκτ ήταν να διατηρηθεί άθικτη η «ιστορική ομορφιά και γοητεία του κτιρίου».

    Κεντρικό άξονας του The Jaffa Hotel είναι σίγουρα ο χώρος του bar και του lounge, το οποίο ονομάστηκε “The Chapel” (δηλαδή το εκκλησάκι στα αγγλικά) επειδή εκεί βρισκόταν ο χώρος προσευχής στο σχολείο που λειτουργούσε στο τότε μοναστήρι. Οι ανυψωτικές θολωτές οροφές και οι διακοσμητικές γυψοσανίδες δημιουργούν ένα δραματικό σκηνικό, με πολύχρωμα μαλακά ροζ, μπλε και μουσταρδί καθίσματα να συμπληρώνουν ιδανικά τον φιλόξενο χώρο.

    Το lobby βρίσκεται στο νέο κτίριο, αλλά περιλαμβάνει υπολείμματα ενός τοίχου προμαχώνου του 13ου αιώνα, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών και αποτελεί πλέον εστιακό σημείο του δωματίου. Επιπλέον, εδώ συναντά κανείς εκπληκτικά έπιπλα της τωρινής εποχής, όπως πορτοκαλί ξαπλώστρες από τον Ιάπωνα σχεδιαστή Shiro Kuramata και κομμάτια από τον διάσημο Γάλλο δημιουργό Pierre Paulin. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στα έργα τέχνης του Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst και τα κάδρα του ισραηλινού φωτογράφου Tal Shochat που κοσμούν τους τοίχους.

    Χαρακτηριστικό επίσης είναι και το σαλόνι Sheshbesh στην υποδοχή, το οποίο πήρε το όνομά του από το τουρκικό παιχνίδι, που είναι παρόμοιο με το τάβλι που ξέρουμε στην Ελλάδα. Ο Pawson σχεδίασε ειδικά για τον χώρο πανέμορφα τραπέζια εμπνευσμένα από το παιχνίδι, το οποίο παιζόταν από τους εμπόρους της περιοχής.

    Φυσικά, κάθε ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας απαιτεί και την ανάλογη γαστρονομική απόλαυση και το The Jaffa Hotel δεν αποτελεί εξαίρεση. Εδώ, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν must visit εστιατόρια: το ιταλικό Don Camillo και το εβραϊκό Golda’s Delicatessen. Και τα δυο φιλοξενούνται στο υπόγειο του ιστορικού κτιρίου και διαθέτουν αυθεντικές θολωτές οροφές.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανανέωση φθινοπώρου: 4 trends στη διακόσμηση που αξίζει να ξέρετε (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ένα παριζιάνικο διαμέρισμα παραδίδει μαθήματα υψηλής αισθητικής (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στους πρόποδες του Παρνασσού μια μικρή κατοικία αναβιώνει ιστορίες δεκαετιών (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ