• City Stories

    Ένα παριζιάνικο διαμέρισμα παραδίδει μαθήματα υψηλής αισθητικής (pics)

    • NewsRoom


    Η κουλτούρα της εκλεκτικής αισθητικής συνυπάρχει με το πνεύμα της παριζιάνικης γοητείας και τα στοιχεία της σύγχρονης διακόσμησης στο φίνο αυτό διαμέρισμα, στην πάντα γοητευτική Πόλη του Φωτός. Ο νέος ιδιοκτήτης του ζήτησε από το πολύ γνωστό σχεδιαστικό δίδυμο των Nancy Gabriel & Guillaume Excoffier να ζήσει σ’ ένα απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον, με ισχυρές δόσεις μοντέρνου design. Αν και προερχόμενος από την Αμερική, επιθυμία του ήταν να διατηρηθεί η οικεία αίσθηση του σπιτιού με ευρωπαϊκό, όμως, allure και όχι με τον κλασικό τρόπο που συχνά συναντάμε στα σπίτια του Παρισιού. Η αρχή για τους designers, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, έγινε μ’ ένα χαλί της Madeleine Castaign, που ανέδιδε άμεσα και απόλυτα τη γαλλική φινέτσα, κάτι που έδωσε μια δυναμική βάση στο κεντρικό καθιστικό της κατοικίας. Πρόκειται για ένα όνομα-μύθο του γαλλικού design της δεκαετίας του ’50 και οι μελετητές θεώρησαν, ότι θα ήταν μια καλή αρχή στο project τους, αν και δεν έμειναν μόνο εκεί.

    Απεναντίας, χρησιμοποίησαν κατά κύριο λόγο κομμάτια design του 20ού αιώνα σε μια αρμονική συνύπαρξη, που συνθέτουν τελικά εικόνες μαγικές. Aκόμη, προσπάθησαν να διατηρήσουν τη σκέψη, ότι ο εκλεκτικισμός θα έπρεπε να είναι η βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή του project. Για παράδειγμα, στην κουζίνα, τα έπιπλα Platner and Laverne, που βρίσκονται εκεί από τα μέσα του περασμένου αιώνα, συνυπάρχουν σε απόλυτη ισορροπία με το super μοντέρνο ερμάριο, σχεδιασμένο από τους Studio Job. Το ίδιο σκεπτικό διατηρήθηκε στη διακόσμηση συνολικά του διαμερίσματος. «Ταξιδέψαμε αρκετά για να διαλέξουμε και ν’ αγοράσουμε vintage και σύγχρονα κομμάτια από υπαίθριες αγορές και galleries, ενώ πιστεύουμε πως η εκλεκτική κουλτούρα είναι κάτι που πρέπει να αντικατοπτρίζεται στην αισθητική κάθε σημείου της κατοικίας».

    Στο κεντρικό καθιστικό, έπιπλα και custom made κατασκευές, όπως το κεντρικό τραπέζι κι ένας άνετος υφασμάτινος καναπές, συνδυάζονται με vintage στοιχεία, όπως ο καναπές με ξύλινη βάση του ’50 σχεδιασμένος από την Charlotte Perriand, οι πολυθρόνες και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα επιλεγμένα ένα προς ένα. Το σκηνικό του εντυπωσιακού χώρου συμπληρώνεται ιδανικά με απίθανα έργα σύγχρονης τέχνης, όπως το γλυπτό του Tony Cragg. Άλλωστε, σημαντικά έργα τέχνης με ηχηρές υπογραφές, όπως οι Jeff Koons και Joana Vasconcelos, κοσμούν διάφορα σημεία της κατοικίας, δημιουργώντας ιδιαίτερο αισθητικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.

    Στη γωνιά του γραφείου μια wall to wall ολόμαυρη βιβλιοθήκη σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύπτει τις ανάγκες του ιδιοκτήτη και συμπληρώνεται μ’ ένα τραπέζι- έργο τέχνης του Vincent Dubourg, κατασκευασμένο από μια σύνθεση από μεταλλικές καρέκλες. Μια υπέροχη ξύλινη Art Deco τραπεζαρία του Carlo Scarpa συμπληρώνεται από ένα ζωηρόχρωμο μπλε χαλί της Fedora, ενώ super εντυπωσιακός είναι και ο χώρος της εισόδου με τον φωτιζόμενο καθρέφτη του Ettore Sottsass, το τραπέζι-γλυπτό του ’70 και το δέρμα ζέβρας στο πάτωμα.

    Η επιτομή της πολυτέλειας!

    Photo: Alexis Cherigny

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανανέωση φθινοπώρου: 4 trends στη διακόσμηση που αξίζει να ξέρετε (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το νέο διαμέρισμα της Stephanie Coutas στο Παρίσι ξεπερνά κάθε προσδοκία (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στους πρόποδες του Παρνασσού μια μικρή κατοικία αναβιώνει ιστορίες δεκαετιών (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ