• Business

    Ο Τούρκος μεγιστάνας, η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ και η επένδυση για το νέο boutique hotel του Κολωνακίου

    • NewsRoom


    Οι τάσεις των τελευταίων ετών στον τουρισμό διαμόρφωσαν μια νέα πραγματικότητα και για τα ξενοδοχεία, με νέα boutique ξενοδοχεία και μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Αθήνα, καθότι πέραν από μία τουριστική πρωτεύουσα, αποτελεί και citybreak προορισμό.

    Όπως έγραψε χθες το mononews, και τη νέα χρονιά οι αφίξεις καινούργιων μονάδων αναμένεται να αλλάξουν τον ξενοδοχειακό χάρτη της πρωτεύουσας.

    Ως boutique ξενοδοχείο θα λειτουργήσει μέσα στο 2020, έπειτα από ανακατασκευή, και το κτίριο που μέχρι πριν από λίγα χρόνια φιλοξενούσε την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα. Πρόκειται για αυτοτελές, επταώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 1.629 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Γενναδίου 4 και Υψηλάντου στο Κολωνάκι.

    Το κτήριο

     

    To modernist, η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ και ο Τούρκος μεγιστάνας

    Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο που χρησιμοποιούσαν οι Καναδοί διπλωμάτες, προτού μετακομίσουν στο… Χαλάνδρι. Το 2015 αγοράστηκε από τον Τούρκο μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος ηγείται του ομίλου Dogus, αντί ποσού, που εκτιμάται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ.

    Η στρατηγική αποεπένδυσης από την Ελλάδα που ακολούθησε ο όμιλος Dogus οδήγησε το ακίνητο στα χέρια της Briq Properties, περί τα τέλη του 2018.

    Στα τέλη του 2018, ο κ. Σαχένκ, στο πλαίσιο της γενικότερης αποεπένδυσης του ομίλου Dogus από την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού, προχώρησε στην μεταπώληση του κτιρίου των 1.630 τ.μ. και των έξι ορόφων στην BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, του ομίλου Quest Συμμετοχών, του Θεόδωρου Φέσσα, προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

    Μετά από παρεμβάσεις, ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα στολίδι και μάλιστα το νέο κτήριο θα φιλοξενεί το σήμα Modernist, εστιάζοντας σε μια ιδιαίτερη αισθητική, φιλοδοξώντας στην επιτυχημένη πορεία του αντίστοιχου, αλλά πρώτου Modernist ξενοδοχείου, που λειτούργησε στην οδό Ερμού 32 στη Θεσσαλονίκη, σε ένα διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του 1920.



    ΣΧΟΛΙΑ