• City Stories

    Ένα ηλιόλουστο, ήσυχο και μοντέρνο διώροφο ρετιρέ στην καρδιά του Παρισιού (18 pics)

    • NewsRoom


    Το αρχιτεκτονικό γραφείο 05 AM arquitectura άλλαξε τα δεδομένα, όταν ανακαίνισε ένα διώροφο ρετιρέ στο Παρίσι με μία σκάλα-γλυπτό έργο τέχνης.

    Το αρχικό εσωτερικό στέγαζε τους κύριους χώρους στον κάτω όροφο. Ο όγκος είχε το διπλό ύψος και υπήρχε πρόσβαση στη βεράντα του τελευταίου ορόφου που όμως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Επιπλέον, υπήρχε μία σοφίτα με μοναδική χρησιμότητα την αποθήκευση.

    Για να αναδειχθούν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος, δημιουργήθηκε ένας νέος όροφος. Η σοφίτα αφαιρέθηκε και ο χώρος έγινε ψηλοτάβανος, αφήνοντας περήφανα εκτεθειμένες τις μεγάλες, ξύλινες δοκούς. Το αποτέλεσμα έφερε ένα φωτεινό καθιστικό με ανοιχτό layout και μινιμαλιστική διακόσμηση.

    Το πάνω επίπεδο είναι μεγάλο και ανοικτό, με καθαρές, λευκές επιφάνειες που συνδυάζονται με ζεστά, ξύλινα στοιχεία. Στο κέντρο του χώρου, μία σκάλα που περικλείεται από ξύλινες σχάρες, αποτελεί κάτι σαν γλυπτό έργο τέχνης για το χώρο. Εκτός από σκάλα, το αντίθετο άκρο του γλυπτού χρησιμεύει και σαν κάθισμα μπροστά από το τζάκι, κλίνοντας προς τα κάτω. Αδιαμφισβήτητα, οι σχάρες της σκάλας δημιουργούν μία πολύ δυναμική οπτική.

     

    ΠΗΓΗ: DIDEE MAGAZINE 



    ΣΧΟΛΙΑ