• City Stories

    Ένα εργαστήριο για τους ενήλικες που αγαπούν τη φύση στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

    ΚΠΙΣΝ


    Ως γνωστόν, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πραγματοποιεί κάθε μήνα μια σειρά από εκδηλώσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες, δρώμενα και πολλά άλλα. Συνήθως, όλα τα παραπάνω καταπιάνονται με διάφορους τομείς της ζωής μας, όπως είναι η τεχνολογία, η φύση, η διασκέδαση, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας στο ετερόκλητο κοινό του την ίση ευκαιρία να τα απολαύσει.

     Ένα από αυτά τα εργαστήρια είναι και το “Μιλάμε για τα Φυτά του Πάρκου: Ο θερινός λαχανόκηπος του Πάρκου I & II”, το οποίο προορίζεται για όλους εκείνους που αγαπούν τη φύση, αρέσκονται στο να μαθαίνουν νέα πράγματα και χαίρονται να βρίσκονται ανάμεσα στα δέντρα, τα φυτά και τα λουλούδια. Το εργαστήριο αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά για τον μήνα Μάιο και μία για τον Ιούνιο.

    Αν αγαπάτε τη φύση και θα θέλατε να περάσετε ένα όμορφο τρίωρο ανάμεσα στους κήπους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρατηρώντας και μαθαίνοντας, αυτό το εργαστήριο είναι ιδανικό για εσάς.

    Δείτε παρακάτω την περιγραφή του εργαστηρίου και τις ημέρες/ώρες που μπορείτε να το παρακολουθήσετε:

    Τα καλοκαιρινά λαχανικά και λαχανευόμενα (αυτοφυή) της Mεσογείου είναι μυρωδάτα και γευστικά, με μεγάλη ποικιλία, τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ωμά ή μαγειρεμένα, δίνοντας χρώμα και έξτρα γεύση στα φαγητά και τις σαλάτες μας. Μιλάμε για την ιστορία, την υψηλή διατροφική τους αξία, άλλα και για τα μυστικά της καλλιέργειας τους, το έδαφος και τον μικρόκοσμο που φιλοξενεί ο κήπος μας.

    Προτείνεται η χρήση εντομοαπωθητικού, καπέλου και αντηλιακού.

    Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc

    Σάββατο 12/05 | 11.00-14.00
    ΠΕΥΚΩΝΑΣ

    Σάββατο 02/06 | 17.00-20.00
    ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 

    Ελεύθερη είσοδος, έως 30 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας.

    Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη με ποιητές, λογοτέχνες και καλλιτέχνες στον IANO



    ΣΧΟΛΙΑ