• City Stories

    3+1 διαλέξεις και σεμινάρια για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα


    Τέσσερις διαλέξεις και σεμινάρια που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα. Έχουν ποικίλες θεματικές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ αφορούν διάφορους τομείς της ζωής μας. Δείτε παρακάτω:

    1. Σεμινάριο “Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους Αιώνες” στο Σπίτι της Κύπρου

    Την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, από τις 9:15 π.μ. έως τις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α στο Σύνταγμα, το ΚΒ’ Σεμινάριο Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας με θέμα: Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες. Το Σεμινάριο διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών (ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ.) και το Σπίτι της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

    Χαιρετισμό θα απευθύνουν, η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένη Καραμαλέγκου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ., κ. Αμφιλόχιος Παπαθωμάς, ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α. κ. Ανδρέας Ι. Βοσκός και η Υπεύθυνη Ελληνικών Προγραμμάτων και Δημοσίων Σχέσεων Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, κ. Μυρτώ Χατζάκη.

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Σεμιναρίου θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

    Πότε:
    Τετάρτη 9 Μαΐου 2018
    09.15 – 19.00

    Πού:
    Σπίτι της Κύπρου
    Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    2. “Απόλυτη επιτυχία: από το Α έως το Ω” στα Public Συντάγματος

    Οι Εκδόσεις Διόπτρα και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν σε ένα βιωματικό σεμινάριο την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος με τη μαθήτρια και επίσημη συνεργάτιδα του Bob Proctor στην Ελλάδα, Γώνη Μούκα, με αφορμή το βιβλίο του Bob Proctor “Απόλυτη επιτυχία από το Α έως το Ω“.

    Το βασικό Σύστημα Επιτυχίας του Bob Proctor, που έχει αλλάξει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, δοσμένο με πρακτικά βήματα από το Α ως το Ω:

    Τι πραγματικά είναι ο Νόμος της Έλξης ;
    Ποια είναι η κύρια αιτία όλων των αποτελεσμάτων στη ζωή μας
    Ποιο είναι το Νο1 εμπόδιο, που σταματά τους περισσότερους ανθρώπους;
    Πώς να ανακαλύψεις τη δική σου δύναμη να μετατρέπεις κάθε αρνητική κατάσταση σε θετική;
    Tο καθημερινό πρακτικό Πρόγραμμα Δράσης για την επιτυχία
    Η Γώνη Μούκα είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Εκπαιδεύτηκε στην Αμερική από τον Bob Proctor και την εταιρία “Life Success”, την οποία και εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με άτομα, ομάδες και εταιρίες πάνω στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, μέσα από ευέλικτα προγράμματα, σεμινάρια και συμβουλευτική, προσαρμοσμένα πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις τους.

    Εξειδικεύεται στον τομέα της Εκπαίδευσης της Νοοτροπίας, των Διαπροσωπικών Σχέσεων και της Δυναμικής των ανθρώπων. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας Bob Proctor είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους ομιλητές σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεργάζεται με πολλές εταιρίες μέσα στις “fortune 500”. Έγινε ευρέως γνωστός και στην Ελλάδα μέσα από την ταινία και το βιβλίο best-seller “The Secret”.

    Πότε:
    Τετάρτη 9 Μαΐου 2018
    19.00

    Πού:
    Public Συντάγματος
    Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. Διάλεξη του Éric Fassin στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Σε συνεργασία με το Birkbeck Institute for the Humanities

    Κύκλος: Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία
    Επιμέλεια κύκλου: Κώστας Δουζίνας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά, Διευθυντής του Birkbeck Institute for the Humanities

    Αριστερός και δεξιός λαϊκισμός

    Ομιλητής: Éric Fassin, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 8 (Université Paris VIII, Vincennes – Saint-Denis)

    Με ταυτόχρονη μετάφραση

    Πότε:
    Τετάρτη 10 Μαΐου 2018
    19.00

    Πού:
    Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.
    Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

    4. Σεμινάριο με θέμα “Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες: Δυσαναγνωσία – Δυσορθογραφία – Δυσαριθμησία” στον Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου

    Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: “Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες: Δυσαναγνωσία – Δυσορθογραφία – Δυσαριθμησία”, διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14/05/2018 και ώρα 17:45, στα γραφεία του Ομίλου.

    Στόχος, του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση του Σχολικού Περιβάλλοντος σχετικά με τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ένα παιδί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Πρώτα απ’ όλα θα δοθούν ορισμοί για τις μαθησιακές δυσκολίες και για τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Στη συνέχεια θα γίνει μία σύντομη αναφορά στα χαρακτηριστικά των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Θα τονιστεί η σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης/αξιολόγησης και η απαιτούμενη διαδικασία. Τέλος θα δοθεί έμφαση στην ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση, που είναι αναγκαία στην περίπτωση μαθησιακών δυσκολιών, με στόχο τη σφαιρική ενημέρωση των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων.

    Εισηγήτρια: Φωτεινή-Βαλεντίνα Τσούγη, MSc Φιλόλογος – Ειδική παιδαγωγός, MSc in Psychology of Child Development, Ετήσια εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες.

    Πότε:
    Δευτέρα 14 Μαΐου 2018
    17.45

    Πού:
    Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου
    Βασ. Γεωργίου 2 – 4 (1ος όροφος), Μαρούσι

    Πληροφορίες

    Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

    Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 11/05/2018, είτε στο e-mail: [email protected] είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη με ποιητές, λογοτέχνες και καλλιτέχνες στον IANO



    ΣΧΟΛΙΑ